Szilvamártásos pulykamell
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes pulykamellel bővült.
Nyár vége közeledtével egyre többször használok szilvát a konyhámban. Nagyon jól illik sokféle húshoz, és igazán meg lehet bolondítani ezt az ebédet egy leheletnyi chilivel, már aki szereti. Igazán egyszerű és kiadós ebédet lehet ebből a pár alapanyagból készíteni.
Hozzávalók (4 főre):
- 450 g pulykamell
- 750 g szilva
- 1 közepes fej lilahagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 3 evőkanál ligamargarin
- 2 dl víz
- csipet fahéj
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- fél citrom kifacsart leve
- ízlés szerint aprított petrezselyem
- ízlés szerint chili vagy chilipehely
A szilvamártásos pulykamell elkészítése:
- A pulykamellet szeleteltjük fel, óvatosan klopfoljuk meg. (Ennek hatására gyorsabban meg fog sülni, főzni), majd kockázzuk fel).
- Pucoljuk meg a lilahagymát, fokhagymát, kockázzuk fel, és az olvasztott ligamargarinon dinszteljük meg.
- Ezután a felkockázott mellet adjuk hozzá a hagymához, borsozzuk, pirítsuk át a húst, majd öntsük fel vízzel.
- Közben megmossuk, kimagozzuk, vágjuk félbe a szilvákat.
- Amikor elfőtt a víz a húson, adjuk hozzá a szilvát, a sót, cukrot és a fahéjat.
- Amikor a szilva már szétfőtt, jó „szottyos” tegyünk bele aprított petrezselymet. Pár percig főzzük együtt.
- A végén adjuk hozzá a citrom frissen facsart levét.
- Rizzsel tálaltam, és akkor tettem hozzá chilit.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag szilvamártásos pulykamellben |
Energia | 3721 kJ / 886 kcal | 932 kJ / 222 kcal |
Zsír | 16,7 g | 4,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 5,6 g | 1,4 g |
Szénhidrát | 67,9 g | 17,0 g |
amelyből cukrok | 57,1 g | 14,3 g |
Rost | 26,8 g | 6,7 g |
Fehérje | 110,2 g | 27,6 g |
Só | 6,05 g | 1,51 g |
A szilvamártásos pulykamell tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors citrom cukor fahéj főétel fokhagyma gyors hagyma ivóvíz margarin paprika petrezselyem pulykamell só szilva