Szilvás kevert gluténmentes sütemény – gyorsan, egyszerűen
Nagyon hamar és csekély konyhai tapasztalattal is elkészíthető az alábbi szilvás gluténmentes sütemény recept.
Hozzávalók: 6 nagyobb vagy 12 kisebb szelethez (18×18 cm-es formához)
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- 2 evőkanál édesítőszer (*1:4)
- 100 g kukoricaliszt
- 20 g útifű maghéj (psyllium)
- 65 g gluténmentes zabpehely
- 6 g gluténmentes sütőpor
- 1,5 evőkanál méz vagy mézpótló
- 1 dl víz
- szilva a tetejére (2 szem)
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.
Elkészítés:
- Az összes alapanyagot jó alaposan összekeverjük, majd egy szilikon formába tesszük, a tetejére szilva szeleteket teszünk.
- 180 °C fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 35 perc
Receptünk tejmentes így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is fogyaszthatják
Tápanyagtartalom | egész adagban | 1 szeletben
6 szelet készítésekor |
1 szeletben
12 szelet készítésekor |
Energia | 917,5 kcal / 3826,0 kJ | 153,1 kcal / 650,1 kJ | 76,1 kcal / 317,3 kJ |
Fehérje | 32,3 g | 5,3 g | 2,7 g |
Zsír | 20,8 g | 3,5 g | 1,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 5,7 g | 1,0 g | 0,5 g |
Szénhidrát | 144,3 g | 24,1 g | 12,0 g |
amelyből cukrok | 26,8 g | 4,5 g | 2,2 g |
Rost | 29,1 g | 4,9 g | 2,4 g |
A gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: édesítőszer glutén és tejmentes gluténmentes zabpehely kukoricaliszt méz psyllium rost (útifűmaghéj) sütőpor szilva tojás víz