Csokis tápióka puding – tejmentes, gluténmentes recept
A tápióka puding receptünk tej nélkül készült, így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe. További előny, hogy kezdők is villám gyorsan el tudják készíteni.
Hozzávalók: 1 nagy (vagy 2 kis adag)
- 2,5 dl rizsital (“rizstej”, ha hígabbra szeretnénk, akkor 3 dl)
- 2 dkg tápióka keményítő
- 1,5 dkg holland gluténmentes kakaópor
- ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
- Az összes alapanyagot egy lábasba tesszük és kikeverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 10 perc
Tápanyagtartalom | az egészben: 2 adag (2,5 dl rizsitallal) |
1 adagban |
Energia | 241 kcal / 1007 kJ | 121 kcal / 503 kJ |
Fehérje | 4,1 g | 2,1 g |
Zsír | 4,2 g | 2,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,2 g | 0,6 g |
Szénhidrát | 45,1 g | 22,6 g |
amelyből cukrok | 8,4 g | 4,2 g |
Rost | 0 g | 0 g |
A gluténmentes puding recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt édesítőszer glutén és tejmentes kakaópor max. 20 perces gluténmentes receptek puding rizsital tápiókakeményítő tej - tojás - gluténmentes