Tápióka puding gyümölcsökkel tejmentesen elkészítve
A tápióka a manióka gyökérből nyert keményítő, ami liszt és granulátum formában is kapható. Gluténmentes alapanyag. Sűrítésre és például tápióka puding készítésére is használható.
Hozzávalók: 1 nagy vagy 2 kisebb adag
- 6,5 dkg tápióka gyöngy
- 1,5 dl ivóvíz
- 2,3 dl Alpro kókusz-mandula ital “növényi tej”
- 1 kávékanál vanília aroma
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint gyümölcs (kb. 5 dkg eper)
Elkészítés:
- A tápióka gyöngyöt egy tálba tesszük és felöntjük vízzel.
- 10 percig hagyjuk benne, szépen megszívja magát.
- Egy lábasba tesszük és felöntjük a kókuszos mandulatejjel, hozzáadjuk a vanília aromát és édesítőt, elkeverjük, majd sűrűre főzzük.
- Gyümölccsel tálaljuk.
Nehézégi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Tápanyagtartalom | 1 nagy adag tápióka pudingban |
1 kis adag tápióka pudingban |
Energia | 309 kcal / 1292 kJ | 155 kcal / 646 kJ |
Fehérje | 1,0 g | 0,5 |
Zsír | 3,0 g | 1,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,4 g | 0,7 g |
Szénhidrát | 67,7 g | 33,9 g |
amelyből cukrok | 10,8 g | 5,4 g |
Rost | 1,6 g | 0,8 g |
A gluténmentes tápióka puding recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt alpro édesítőszer eper glutén és tejmentes gyümölcs kókuszital magozott meggy mandulaital max. 20 perces gluténmentes receptek puding tápióka gyöngy tej - tojás - gluténmentes vanília aroma vegyes erdei gyümölcs víz