Tavaszi palacsintatorta eperrel, gesztenyekrémmel – KolosFreeFood
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes palacsintakreációval bővült.
Palacsintatortát újra édesen készítettem el. Ha vendégeket várunk, érdemes reggel elkészíteni, hogy mire megjönnek a vendégek a palacsinta a krémekkel, lekvárral szépen összeálljon. Az eperlekvár, a friss eperszemek kifejezetten jól illenek a gesztenyekrémhez. A bátrabbak minden szeletre tegyenek egy-egy bazsalikom levelet, annak az édeskés fűszeressége fantasztikusan harmonizál az eperrel.
Hozzávalók (8 adag):
A gluténmentes palacsintatorta hozzávalói:
- 200 g palacsinta lisztkeverék Penny gluténmentes liszt
- 3 teáskanál GM sütőpor
- 400 ml szénsavas víz
- 15 g olvasztott liga margarin
- 1 db M-es méretű egész tojás
- 15 g cukor
A krém hozzávalói:
- 250 g fagyasztott gesztenyepüré
- 3 dl növényi ital (most rizsital)
- 1 csomag vaníliás puding por (gluténmentes)
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 vanília rúd kikapart magjai
- 250 g növényi mascarpone krém
- 50 g Vénusz margarin
- 80 g porcukor
Eperlekváros réteghez:
- 6 evőkanál eperlekvár (most házi)
Eper darabokhoz:
- 300 g eper
A palacsintatorony elkészítése a következő oldalon olvasható.
A cikk több oldalas: 1 2
- Recept címke: cukor eper eperlekvár gesztenyemassza glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes lisztkeverék margarin növényi mascarpone alternatíva palacsinta Penny - gluténmentes liszkeverék porcukor reggeli rizsital sütőpor szódavíz tojás vanília vanília puding vendégváró