Tavaszi palacsintatorta eperrel, gesztenyekrémmel – KolosFreeFood
Az hozzávalók előkészítése után hozzá is láthatunk a palacsintatorta elkészítéséhez.
A gluténmentes palacsintatorony elkészítése:
- A gluténmentes lisztkeveréket a sütőport és a cukrot tegyünk egy tárba.
- Adjuk hozzá a vizet az olvasztott Ligát és a tojást.
- Robotgép segítségével dolgozzuk csomó mentessé.
- Süssünk előmelegített palacsintasütőben kb. 8 db kissé vastagabb palacsintát.
- Amíg kicsit kihűlnek a palacsinták elkészítjük a gesztenyés krémet.
- 3 dl tejből a három evőkanál kristálycukorral és a kikapart vanília rúd magjával sűrű pudingot főzünk.
- Kicsit hagyjuk hűlni a pudingot.
- Az epreket mossuk meg csepegtessük le, esetleg papírtörlőn szárítsuk meg.
- Majd vágjuk őket apró darabokra.
- A kihűlt a pudinghoz adjuk hozzá a gesztenyemasszát és kezdjük el kézi robotgép segítségével pürésíteni.
- Majd fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot és a vegán mascarpone krémet.
- Legvégül adjuk hozzá a Vénusz margarint, ami igazán selymessé, krémessé teszi azt.
- A kihűlt palacsinták betöltése következik.
- Egy réteg palacsintára egy adag gesztenyemassza és néhány feldarabolt eper kerüljön.
- A masszát próbáljuk meg elsimítani a palacsintán, egyenletesen.
- Én most 2 palacsintára kentem rá az eperlekvárt, de nem egymás utáni rétegként.
- Az utolsó rétegre már nem tettem krémet, hanem habnyomózsák segítségével csak dekorációként nyomtam egy-egy adagot belőle.
- Tetejére került egy félbevágott eper és bazsalikom (bazsalikom opcionális)
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő, könnyű elkészíteni
Elkészítési idő: 45 perc
A recept tápérték számítása folyamatban
A tavaszi gluténmentes palacsintatorta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
A cikk több oldalas: 1 2
- Recept címke: cukor eper eperlekvár gesztenyemassza glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes lisztkeverék margarin növényi mascarpone alternatíva palacsinta Penny - gluténmentes liszkeverék porcukor reggeli rizsital sütőpor szódavíz tojás vanília vanília puding vendégváró