Tej- és gluténmentes szaloncukor
A bevonáshoz:
- 20 dkg gluténmentes étcsokoládé
- pár csepp étolaj
Elkészítés:
- A darált dióhoz hozzáadjuk a citrom reszelt héját és 3 teáskanál lekvárt és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, akkor adjunk még hozzá egy pici lekvárt.
Akkor jó, ha formázható a massza. - Ha kész, hűtőbe tesszük fél órára.
- A hűtőből elővéve kis nudlikat formázunk a masszából és visszatesszük a hűtőbe újabb fél órára.
- Az étcsokoládét vízgőg fölött megolvasztjuk és hozzáadunk pár csepp étolajat.
- A megformázott, hideg diós “nudlikat” két kiskanál segítségével megmártjuk az olvasztott csokoládéban, úgy, hogy mindenhol érje.
- Lecsepegtetjük a felesleget és sütőpapíros tálcára helyezzük, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
- A kész szaloncukrokat selyempapírba és csomagolópapírba csomagoljuk.
Elkészítési idő: kb. 40 perc + pihentetési idő
Nehézségi szint: közepes
Ajándékba, vagy a karácsonyfára – tejmentes, gluténmentes szaloncukor recept.
- Recept címke: citrom dió étolaj glutén és tejmentes gluténmentes étcsokoládé gluténmentes szaloncukrok karácsonyi GM receptek sárgabarack lekvár szaloncukor tej - tojás - gluténmentes