Tejmentesen készült húsvéti gluténmentes kalács – KolosFreeFood
KolosFreeFood receptválogatásunk egy tejmentes olasz húsvéti gluténmentes kalács recepttel bővült.
Az interneten sok helyen jött velem szembe ez a fajta olasz kalács. A tészta tetején színes tojások ültek, amit én mellőztem, és lett helyettük hagyományos, színezék nélküli tojás. A tészta puha, édes, tetején pedig a korty pisztácia likőrtől a máz…fantasztikusan, leírhatatlanul finom lesz. Likőr helyett használhatunk növényi italt is.
Hozzávalók (12 szelet kalácshoz):
- 480 g It’s us Mimen cirok gluténmentes pékáru lisztkeverék
- 380 ml víz
- 22 g friss élesztő
- 75 g kristálycukor
- 2 db L-es nagy méretű tojás
- 50 g frissen reszelt almahús
- 40 g Rama margarin
- 5 ml vanília kivonat
- csipet só
- fél kezeletlen héjú citrom reszelt héja
- 50 g kandírozott gyümölcsdarabok
Nyújtáshoz:
- 20 g It’s us mimen cirok gluténmentes pékáru lisztkeverék
Tetejére:
- 3 evőkanál olvasztott Ráma margarin
- 20 g mandulalap
- 4 db főtt keménytojás
Máz:
- 120 g porcukor
- 45 g őrölt pisztácia
- 1 evőkanál pisztácialikőr
- 1 evőkanál nagyobb szeműre darált pisztácia
- 1 evőkanál kandírozott gyümölcs
- 1 teáskanál liofolizált eperdarab
A következő oldalon olvashatjuk a gluténmentes húsvéti kalács elkészítés lépéseit:
A cikk több oldalas: 1 2
- Recept címke: alma citrom cukor élesztő eper glutén és tejmentes Hunorganic Kft. gluténmentes termékek húsvéti receptek It's us gluténmentes termékek It's us mimen cirkos lisztkeverék kalács kandírozott gyümölcs madula likőr mandula margarin pisztácia só tojás vanília víz