A Télapó kedvenc gluténmentes macaron receptje
Gina a Macaron-Sziegt blog szerzőjének legújabb receptje:
Nemsokára jön a Télapó! Elő a gyors macaron recepttel, és a kreativitással, hogy hogyan díszítsük a téli macaront! Az ünnepek közelettével valahogy mindig nagyobb a kedv az ilyen apró sütik elkészítéséhez. Te se fogd vissza magad, hiszen a macaron szerencsére alapból gluténmentes, így az íz élmény garantáltan megmarad. Vaníliás ízű macaront készítettem.
Nagyságtól függően kb. 30 db gluténmentes macaronra számíthatsz.
A gyors macaron recept:
- 3 közepes méretű (M-es) tojásfehérje
- 210 g porcukor
- 120 g mandulaliszt
- 30 g kristálycukor
- por alapú ételszínező (késhegynyi)
Elkészítés:
- A porcukrot és a mandulát keverd össze, ha kissé darabosnak találod, jobb átdarálni így egyben őket, hogy biztosan sima felületű macaronokat kapj a sütés után.
- A tojásfehérjét habverővel kezd el felverni, és közben apránként adagold hozzá a kristálycukrot. Jó kemény legyen a hab!
- Ilyen keverés közben:
- Ha színezed a macaront, most adj hozzá ételestéket. Por alapú legyen mindenképpen és csak késhegynyi kell belőle.
- Amint megvagy ezzel, hablapáttal pár adagban keverd a habhoz a mandulás-porcukrot, addig, míg egyenletes tésztát nem kapsz.
- Töltsd habzsákba, és nyomd ki a macaron korongokat. Használhatsz szilikon formát, így tökéletes macaronokat gyárthatsz. Ennek hiányában szilikonos sütőpapírt használj a sütéshez. 15 percig hagyd pihenni, majd 150 °C fokon alul-felül süljenek 12 percig.
Töltelék:
- 150 g fehér * csoki
- 150 g * tejszín
- 30 g * vaj
- pár csepp vanília aroma
Elkészítés:
- Egyszerűen forrald fel a tejszínt, add hozzá feldarabolva a fehér csokit és a vajat. Amikor összeolvadt, tedd félre hűlni, majd mehet hozzá egy kis vanília aroma. Fedd le egy celofánnal, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Amikor már nem forró, irány a hűtő! Miután lehűlt teljesen, habosítsd ki a krémet a habverő segítségével.
- Most jön a kedvenc részem, amikor végre össze lehet állítani a macaront. Érdemes habzsákból kinyomni a tölteléket a két macaron korong közé, így szépen elterül a krém.
És ha még van kedved, dekoráld Télapósra! 🙂
Jó szórakozást!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 15 perc (Sütés: 150 °C fokon, alul-felül sütési funkció)
TIPP: Laktózérzékenyek válasszanak laktózmentes alapanyagokat!
Tápanyagtartalom | az egészben | 30 db. készítésekor 1 db. macaronban (kb. 25 g) |
Energia | 3301 kcal / 13861 kJ | 110 kcal / 462 kJ |
Fehérje | 47,8 g | 1,6 g |
Zsír | 177,1 g | 5,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 76,4 g | 2,5 g |
Szénhidrát | 355,7 g | 11,9 g |
amelyből cukrok | 350,4 g | 11,7 g |
Rost | 12,8 g | 0,4 g |
A gluténmentes macaron recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő gluténmentes fehér csoki macaron receptek mandulaital mandulaliszt porcukor tejszín vaj vanília aroma