Teljes kiőrlésű, gluténmentes tortillatekercs – kalciumban és rostban gazdag
Mit együnk reggelire, vacsorára, ha nincs otthon éppen friss pékárunk?
Készítsünk egészséges, rostban gazdag gluténmentes tortillát! Válasszuk alapul az amarántlisztet, így a végeredmény egy különleges ízvilágú, kálciumban, élelmi rostban gazdag reggeli lesz!
- 60 g amarántliszt
- 30 g lenmagliszt
- 2 teáskanál psyllium (útifű maghéj, kb. 8 g)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 2 dl víz
- 4 szelet * light trappista sajt
- 100 g * light cottage cheese
- 100 g paradicsom
- 60 g bébispenót/rukkola
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze.
- Adjuk hozzá a nedves hozzávalókat majd gyors mozdulatokkal dolgozzuk egynemű tésztává.
- Hagyjuk 10 percet pihenni, válasszuk ketté, majd enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk ki mindkét tortillalapot amilyen vékonyra csak tudjuk, illetve amekkorát a palacsintasütőnk mérete enged. (Kb. 0,5 cm vastagságúra.)
- Száraz serpenyőben süssük ki mindkét oldalát 2-2 perc alatt.
- Az elkészült tortillalapokra még melegen tegyünk 2-2 szelet sajtot, majd halmozzuk rá a paradicsomszeleteket, a megmosott spenótleveleket és kenjük meg a cottage cheessel is, majd tekerjük fel szorosan és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: fél óra pihentetés + 15 perc
Nehézségi szint: kezdő
* Laktózérzékenyek használjanak laktózmentes sajtokat!
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia | 374 kcal / 1563,1 kJ |
Fehérje | 21 g |
Zsír | 19,4 g |
Amelyből telített zsírsavak | 4,1 g |
Szénhidrát | 26,2 g |
Amelyből cukrok | 2,2 g |
Élelmi rost | 9,6 g |
A gluténmentes tortilla receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: amarántliszt lenmagliszt olívaolaj paradicsom psyllium rost (útifűmaghéj) rukkola sajt só spenót street food tortilla víz