Tepsiben sült burgonya, burgonyapelyhes tarjával – gluténmentes ebéd ötlet
Tepsiben sült burgonya, burgonyapelyhes tarjával – gluténmentes ebéd ötlet. Tálalhatjuk céklával vagy valamilyen salátával is.
- 1 kg burgonya
- 80 dkg tarja (1 szelet kb. 10 dkg)
- só
- 5-6 evőkanál burgonyapehely
- ízlés szerint fűszerek
- bazsalikom
- étolaj
Elkészítés:
- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, 4 részre vágjuk, majd egy sütőpapíros tepsibe tesszük.
- Sózzuk, bazsalikommal megszórjuk, majd lefedjük alufóliával és 30 percig, 180 °C fokon sütjük.
- Majd levesszük a fóliát, és kb. 15-20 percig sütjük még.
- A húst alaposan megmossuk, bevagdossuk, kissé kiklopfoljuk.
- Ízlés szerinti fűszerbe, majd burgonyapehelybe forgatjuk, és olajban hirtelen kisütjük.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 80 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 4 adag esetén 1 adagban |
Energia | 3460 kcal / 14428 kJ | 865 kcal / 3607 kJ |
Fehérje | 151,5 g | 37,9 g |
Zsír | 219,5 g | 54,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 68,6 g | 17,2 g |
Szénhidrát | 194,5 g | 48,6 g |
amelyből cukrok | 8,9 g | 35,6 g |
Rost | 23,4 g | 5,9 g |
A gluténmentes ebéd recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bazsalikom burgonya burgonyapehely étolaj főétel só tarja