Tepsis gluténmentes bundás kenyér – reggeli ahogy Vica készíti
Sziasztok!
Egy tápláló, finom és roppant egyszerű reggelit hoztam Nektek. A gluténmentes bundáskenyér egyszerű változatát, mondhatom nyugodtan így is. Nem kell ott állni vele, ízre mégis teljesen olyan mint a hagyományosan elkészítetté.
Jó étvágyat!
Vica
- 5 szelet (135 g) * gluténmentes kenyér
- étolaj
- 4db közepes méretű tojás
- só
- 3 szelet (60 g) laktózmentes lapkasajt
Elkészítés:
- öntsünk egy kis olajat egy tepsibe, vagy kerámia edénybe
- pakoljuk rá a kenyereket, a kenyerekre pedig a sajtokat
- egy másik edénybe verjük fel a tojásokat, sózzuk meg
- a sajtos kenyerekre öntsük rá a tojásokat
- tegyük a sütőbe és süssük 20 percig 180 °C fokon
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adagban |
Energia | 798 kcal / 3336 kJ | 399 kcal / 1672 kJ |
Fehérje | 49,5 g | 24,8 g |
Zsír | 37,1 g | 18,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 13,2 g | 6,6 g |
Szénhidrát | 61,2 g | 30,6 g |
amelyből cukrok | 16,9 g | 8,5 g |
Rost | 10 g | 5 g |
A gluténmentes bundás kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt étolaj gluténmentes kenyér reggeli sajt só tojás