Tiszta Itália – gluténmentes olasz pizza
Szeretné felidézni a nyári olaszországi út gasztronómiai élményeit? Gluténmentes olasz pizza, sajtos sonkás feltéttel.
Hozzávalók: 7 szelet gluténmentes pizzához
- 166 g Naturbit olasz gluténmentes pizzaliszt
- 1 evőkanál olaj
- 105 ml ivóvíz
- 3 g GM porélesztő
Feltét (ízlés szerint variálható)
- 15 dkg paradicsom püré
- 7 dkg (7 vékony szelet csirkemell sonka)
- 10 dkg reszelt sajt
- oregano
Elkészítés
- A gluténmentes pizzalisztet egy tálba tesszük, a porélesztőt belekeverjük a vízbe, és hozzáadjuk az olajjal együtt a liszthez. Jól eldolgozzuk.
- Sütőpapíros tepsire tesszük és vizes kézzel kör alakba lenyomkodjuk (kb. 32 cm átmérőre).
- Hagyjuk 10 percet meleg helyen pihenni.
- Megkenjük az oregánós paradicsom pürével, rátesszük a sonka szeleteket, és megszórjuk a sajttal.
- 250 °C fokon kb. 7-8 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tápanyagtartalom | az egész tésztában feltét nélkül |
7 szelet esetén 1 szelet tésztában |
7 szelet esetén 1 szeletben feltéttel |
Energia | 745 kcal / 3129 kJ | 106 kcal / 445 kJ | 185 kcal / 777 kJ |
Fehérje | 8,7 g | 1,2 g | 7,0 g |
Zsír | 19,5 g | 2,8 g | 7,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,4 g | 0,3 g | 1,4 g |
Szénhidrát | 128,7 g | 18,4 g | 20,8 g |
amelyből cukrok | 9,6 g | 1,4 g | 4,4 g |
Rost | 7,4 g | 1,1 g | 1,5 g |
A gluténmentes olasz pizzarecept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: csirkemell sonka élesztő étolaj Hunorganic Kft. gluténmentes termékek lisztkeverék Naturbit lisztkeverék oregánó paradicsom sűrítmény pizza reszelt sajt sonka víz