Tócsni – egyszerű, olcsó, klasszikus gluténmentes recept
Gyors, egyszerű, olcsó, klasszikus gluténmentes recept a gluténmentes hétköznapokra. Az alaprecept számos további hozzávalóval gazdagítahtó, akár hússal, gombával stb.
Hozzávalók: 10 tócsnihoz (1 darab kb. tenyérnyi méretű)
- 95 dkg burgonya
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1-2 kávéskanál só
- pici bors
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- 15 dkg barna rizsliszt
- 25 g útifű maghéj
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- Az összes alapanyaggal együtt összedolgozzuk, kb. 5 percet pihentetjük, de semmiképp se hagyjuk tovább állni, mert levet ereszt a burgonya!
- Majd kiszedünk belőle egy adagot, golyóra formázzuk, és tenyerünk segítségével szétlapítjuk.
- Forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 10 db. készítésekor 1 tócsniban |
Energia | 1707 kcal / 7118 kJ | 170 kcal / 709 kJ |
Fehérje | 57,2 g | 5,7 g |
Zsír | 35,2 g | 3,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 10,8 g | 1,1 g |
Szénhidrát | 279,2 g | 27,9 g |
amelyből cukrok | 11,0 g | 1,1 g |
Rost | 57,6 g | 5,8 g |
A gluténmentes tócsni recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt beré bors burgonya étolaj lapcsánka lila hagyma psyllium rost (útifűmaghéj) só tócsni tojás