Tojásos sajtos sütős gluténmentes kenyér
Vica egy újabb ötletes és gyors gluténmentes reggeli tippet hozott
Sziasztok!
Megint egy tápláló, finom, egyszerű reggelit hoztam Nektek. A pinterest nevű oldalról inspirálódtam, majd a saját igényeimhez igazítottam az ott látottakat. Az elkészítési módja könnyű, az eredmény laktató és finom reggeli.
Hozzávalók 1 fő részére:
- 2 szelet gluténmentes kenyér (tetszés szerinti)
- 2 közepes méretű (M-es ) tojás
- 1 darab sonka félbevágva
- só
- reszelt * trappista sajt
- morzsolt bazsalikom
Elkészítés:
- tegyük a kenyereket egy tepsibe
- a kenyerek belsejét egy kanál segítségével nyomkodjuk le, amíg a belsejébe már tudunk tenni valamit úgy, hogy az ne jöjjön ki belőle
- az így kapott lapos belsejű kenyérbe üssük bele a tojást
- a tojást sózzuk, bazsalikomozzuk meg
- a kenyér szélére tegyük az egyik félbevágott sonkát
- ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal (szerintem megéri, mert mennyei, ahogy a sütőben ráolvad a kenyérre)
- tegyük a sütőbe és süssük 20-25 percig 180 °C fokon
Tipp: Laktózérzékenyek használjanak laktózmentes sajtot! Tudta, hogy a kemény és félkemény sajtok nagy része természetes módon laktózmentes? Így lehet megállapítani!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 25-30 perc
- előkészítés: 5 perc
- sütési idő: 20-25 perc
(Toast gluténmentes fehér-kenyérrel számolva)
Tápanyagtartalom | az egészben (2 szelet) |
1 szeletben |
Energia | 498 kcal / 2082 kJ | 250 kcal / 1041 kJ |
Fehérje | 20,2 g | 10,1 g |
Zsír | 14,1 g | 7,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 5,9 g | 3,5 g |
Szénhidrát | 69,3 g | 34,7 g |
amelyből cukrok | 3,1 g | 1,6 g |
Rost | 0,6 g | 0,3 g |
Az gluténmentes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bazsalikom gluténmentes kenyér reggeli sajt só sonka tojás