Zöldségekkel és a sonkával töltött burgonya
Olcsó és finom köret ami természetesen gluténmentes. Zöldségekkel és sonkával töltött burgonya. Natúr sült hús mellé köretként ajánljuk.
Önmagában egyébként törökök egyik kedvenc streetfood-ja, amit kumpír néven kínálnak utcai árusok, amit majonézzel, ketchuppal leöntve tálalnak.
Hozzávalók: 7 adag (köretként tálalva)
- 7 db közepes burgonya ( 70 – 80 dkg)
- csipet só
- 20 dkg párolt zöldség (sárgarépa, karfiol, brokkoli)
- 15 dkg füstölt főtt sonka
- 1 db nagy méretű (L-es) tojás
- bazsalikom
- 10 dkg növényi sajt alternatíva (vagy trappista sajt)
- étolaj (permetezni)
Elkészítés:
- A burgonyákat alaposan megmossuk, és héjával együtt megfőzzük vagy megsütjük.
- Ha megpuhult kettévágjuk, és a belét kikaparjuk egy tálba.
- Ehhez hozzáadjuk a zöldségeket, a sót, a fűszert, a tojást és alaposan összekeverjük.
- A burgonyákat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megtöltjük a töltelékkel őket, megszórjuk az előzőleg lereszelt sajttal, lefújjuk olajspray-el.
- 180 °C fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 75 perc
Tápanyagtartalom | az egészben növényi sajttal | 1 db. burgonyában |
Energia | 1204 kcal / 5032 kJ | 172 kcal / 718 kJ |
Fehérje | 56,0 g | 8,0 g |
Zsír | 35,5 g | 5,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 24,5 g | 3,5 g |
Szénhidrát | 157,0 g | 22,4 g |
amelyből cukrok | 8,3 g | 1,2 g |
Rost | 25,5 g | 3,6 g |
A gluténmentes töltött burgonya recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bazsalikom brokkoli burgonya étolaj karfiol növényi sajt-alternatíva sajt sárgarépa só sonka street food tojás töltött burgonya