Töltött gluténmentes hernyó kifli
Iri mama egy gluténmentes kiflivel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Napokban sütöttem ezt a vajkrémmel, sonkával töltött gluténmentes kiflit. Tökéletes bármilyen utazáshoz, tízóraira. Nagyon finom lett, próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók (12 db kiflihez):
- 600 g Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék vagy (Mester Család gluténmentes házi kenyérliszt, vagy It’s us Miklós univerzális lisztkeverék stb.)
- 8 g só
- 10 g útifűmaghéj (psyllium rost)
- 4 g gluténmentes sörélesztő pehely
- 3 g cukor
- 7 g porélesztő
- 350 g langyos víz
- 240 g langyos tej vagy növényi alternatíva
- 40 g étolaj
Töltéshez:
- 120 g vajkrém vagy növényi alternatíva
- 140 g mozzarella sajt vagy növényi alternatíva
- 100 g gépsonka
Tetejére:
- 20 g tej + 10 g étolaj keveréke
A gluténmentes hernyókifli elkészítése:
- Minden száraz hozzávalót tálba mérem, elkeverem.
- Langyos víz és tej hozzáadásával, géppel bedagasztom a tésztát. Végül az olajjal addig dagasztom, míg elválik az edény falától.
- 10 percig pihentetem.
- A gyúrólapot vékonyan lekenem olajjal.
- Amíg pihen a tészta, elkészítem a tölteléket.
- A vajkrémet, mozzarellával egyneműre keverem.
- A gépsonkát apró kockákra vágom, hozzáadom, elkeverem.
- A tésztát 12 db egyforma méretű bucikra osztom.
- Olajos felületen, egyesével, háromszög alakúra nyújtom.
- Töltelékből ujjnyi vastag, és hosszú rudat teszek a hosszabb oldalon.
- Ráhajtom a tésztát, lenyomkodom, hogy a töltelék ne szökjön meg. Csúcsos részén 2-3 cm hosszú metszéseket vágok, feltekerem.
- Az illesztést összecsípem, kifli alakúra igazítom.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
- Így készítem a többi kiflit is. Ha jól dolgozunk, pontosan elfogy minden hozzávaló.
- Tej és olaj keverékével lekenem, konyhapulton duplájára kelesztem.
- 180 °C fokon, légkeveréssel 20 percig sütöm. Minden sütő más, ezért figyelni kell rá.
- Rácson hagyom kihűlni, majd zacskóba csomagolva tárolom.
Nagyon finom. Ezt a mennyiséget lehet felezni, és fagyasztani is. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: 120-140 perc
Ez a recept tojásmentes, gluténmentes, tejmentesen is elkészíthető.
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 d. gluténmentes Töltött hernyó kifliben |
Energia |
13906 kJ / 3319 kcal |
1159 kJ / 277 kcal |
Zsír |
107,0 g |
8,9 g |
amelyből telített zsírsavak |
41,9 g |
3,5 g |
Szénhidrát |
485,6 g |
40,5 g |
amelyből cukrok |
44,5 g |
3,7 g |
Rost |
46,2 g g |
3,9 g |
Fehérje |
81,3 g |
6,8 g |
Só |
18,35 g |
1,53 g |
- Recept címke: cukor élesztő étolaj glutén és tejmentes gluténmentes péksütemények It's us gluténmentes termékek It's us Miklo's universal mix lisztkeverék kifli margarin Mester Család gluténmentes kenyérliszt mozarella sajt növényi sajt-alternatíva psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B sonka sörélesztőpehely tej tej - tojás - gluténmentes tej rizsital tojásmentes uzsonna és tízórai vajkrém víz