Töltött, sült gluténmentes tészta – különleges egytálétel
- 210 g Dialsí Paccheri, tölthető nagy cső – gluténmentes száraztészta
- 130 g gluténmentes kolbászkrém
- 1 teáskanál só
- 250 ml rizs főzőkrém (“rizstejszín”)
- tárkony
- petrezselyem
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- kb 50 g növényi sajt helyettesítő vagy trappista sajt (szeletelve)
- 1 evőkanál étolaj (a tészta főzővizébe)
Elkészítés:
- A tésztát sós, olajos vízben 5 percet előfőzzük.
- Majd a gluténmentes tészta csöveket egy jénai tálba állítjuk, megtöltjük a kolbászkrémmel, majd sajt szeleteket teszünk a tészták közé.
- A rizstejszínt összekeverjük a sóval, a petrezselyemmel és a tárkonnyal, majd a tojásokat beleütjük és azzal is alaposan összekeverjük.
- Leöntjük a tésztát a fűszeres tejszínnel, majd 180 °C fokon kb 20 – 30 percet alatt készre sütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 60 perc
Mi így készítettük el a töltött gluténmentes tésztánkat:
Tápanyag érték 1 adagban:
Tápanyagtartalom | 3 adag esetén 1 adagban |
4 kis adag esetén 1 adagban |
Energia | 2124,2 kJ / 509,4 kcal | 1 594,6 kJ / 382,4 kcal |
Fehérje | 12,8 g | 9,7 g |
Zsír | 20,7 g | 15,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 7,4 g | 5,5 g |
Szénhidrát | 64,5 g | 48,4 |
amelyből cukrok | 0,5 g | 0,4 g |
Rost | 1,8 g | 1,4 g |
A töltött sült gluténmentes tészta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: étolaj glutén és tejmentes gluténmentes egytálétel gluténmentes száraztészta gluténmentes tészta kolbászkrém növényi sajt-alternatíva petrezselyem rizstejszín só tárkony tészta tojás