Tonhal saláta recept
Minden nap fogyasszunk zöldségeket és gyümölcsöket, amelyek a mellett, hogy a legjobb természetes vitamin és ásványi anyag források, támogatják emésztésünket is a rosttartalmuk által. Építsünk be étrendünkbe több halat is, amely kiváló forrása az Omega 3 zsírsavaknak.
- 140 g Eisberg saláta (zöldség) keverék
- 1 kis doboz (80 g) növényi olajban eltett tonhal konzerv Dardanel
- 1 db nagyobb paradicsom
- Tálaláshoz tükörtojás (2 -3 db.)
Elkészítés:
- A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk
- Egy nagyobb tálban a salátával, és a tonhallal alaposan összeforgatjuk.
- Tükörtojással tálaljuk.
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 3 adag esetén 1 adag tonhal salátában (kb. 140 g) |
Energia | 410 kcal / 1710 kJ | 136 kcal / 568 kJ |
Fehérje | 37,4 g | 12,5 g |
Zsír | 23,5 g | 7,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 5,5 g | 16,5 g |
Szénhidrát | 9,2 g | 3,1 g |
amelyből cukrok | 2,3 g | 0,8 g |
rost | 4,7 g | 1,6 g |
A gluténmentes tonhalsaláta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt Dardanel Eisberg glutén és tejmentes max. 20 perces gluténmentes receptek tojás tonhal konzerv vegyes zöldség