Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Tonhalas édesburgonyás csónak nem csak gluténérzékenyeknek!

tonhalas édesburgonyás vendégváró falatKolosFreeFood receptválogatásunk egy újabb különleges recepttel bővült.

Halas finomságra vágytam. Édesburgonyába tettem tonhalat, sok-sok fűszert, és meggrilleztem. Semmi hozzáadott olaj, se kellemetlen szagok. Az édeskés burgonya és a paradicsom kifejezetten jól illik a kaporhoz, a halhoz és a kapribogyóhoz. Gyorsan készen van, akár vendégváró falat is lehet belőle.

Hozzávalók (3 adaghoz):

  • 700 g, 3 db közepes édesburgonya – ebből e tetejük le lesz vágva, és nem is használjuk fel
  • 200 g tonhalkonzerv
  • 2 evőkanál konzerv kukorica
  • 25 g kapribogyó
  • 70 g aprított, magozott olíva bogyók
  • 2 teáskanál szárított kapor
  • 2 teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • 8 szem koktélparadicsom

Elkészítés:

  • Az édesburgonyákat mikrohullámú sütőben sütöttem meg.
  • Ez kb. 12 – 14 perc, mikrohullámú sütőtől, és teljesítménytől függően.
  • Érdemes forgatni időnként a mikrohullámúban az édesburgonyákat.
  • Amíg hűl a kész, megpuhult édesburgonya, mossuk át a kapribogyókat.
  • Csepegtessük le a tonhalat a konzervlétől.
  • Vágjuk fel apró darabokra az olíva bogyókat.
  • Vágjuk le a burgonyák tetejét/sapkáját.
  • Ezeket nem használjuk fel, ez kb. 150 g.
  • Kaparjuk ki óvatosan az édesburgonyák belsejét.
  • Ezt a burgonya adagot törjük össze villával.
  • Keverjük össze a tonhallal, kapribogyóval, olíva olajjal, és a fűszerekkel.
  • Paradicsomokat ne!
  • Ezzel töltsük vissza a burgonyák belsejét.
  • Tegyük a tetejére a félbevágott koktél paradicsom szemeket.
  • Grillezzük meg, kb. 6 perc alatt mikrohullámú sütőben.
  • Kihűlve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. gluténmentes

Halas édesburgonyás csónakban

Energia 3884 kJ / 927 kcal 1294 kJ / 309 kcal
Zsír 21,8 g 7,3 g
  amelyből telített zsírsavak 3,7 g 1,2 g
Szénhidrát 121,2 g 40,4 g
  amelyből cukrok 27,5 g 9,2 g
Rost 20,9 g 7,0 g
Fehérje 55,4 g 18,5 g
11,38 g 3,79 g

A tonhalas édesburgonyás csónak recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

tonhalas édesburgonyás vendégváró falat

tonhalas édesburgonyás vendégváró falat – nem csak gluténérzékenyeknek

Kategória: , ,