Tonhalkrém – villámgyors receptötlet
- 320 g tonhal (olívaolajban)
- 200 g félzsíros lágy sajt (pl. Apetina )
- 1 db lilahagyma
- 8-10 db apróra vágott csemegeuborka
- ízlés szerint zöldfűszerek
Elkészítés:
- A lilahagymát megtisztítjuk, apróra kockákra vágjuk, majd ugyanígy teszünk a csemegeuborkákkal is.
- A tonhalkonzerveket felnyitjuk, a fedő segítségével az olajat leöntjük róla, majd villa segítségével egy tálba halmozzuk.
- A félzsíros sajtot villa segítségével szétnyomkodjuk, majd a tonhalhoz keverjük.
- Az összetevőket alaposan összekeverjük, míg krémes állagot nem kapunk.
- Ízlés szerint adjunk hozzá friss metélőhagymát vagy bazsalikomot.
+ tipp az egészségért:
- Fogyasszuk félbarna, barna, teljes kiőrlésű vagy magvakkal dúsított gluténmentes pékáruval, tálaljunk hozzá bőségesen friss kerti veteményeket, és díszítsük frissen vágott zöldfűszerekkel!
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi szint: kezdő
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A gluténmentes tonhalkrém receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!
- Recept címke: 30 perc alatt csemege uborka félzsíros lágy sajt lila hagyma max. 20 perces gluténmentes receptek tonhal konzerv