Tonhalsaláta – gyorsan finomat
Kata, egy kedves olvasónk küldte el számunka kedvenc tonhalsaláta receptjét. Jó étvágyat!
Hozzávalók: 4 személy részére
- 200 g gluténmentes tészta (szarvacska)
- 2 tonhal konzerv 2 x 160g
- 1 újhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 lila hagyma
- 2-3 paradicsom (lehet több is, ha szeretitek és szezonja van)
- 2 evőkanál olíva olaj
- fél citrom leve (vagy citromlé)
- 1 evőkanál bazsalikom
- csipet só
- csipet bors
Elkészítés:
- Főzze ki a gluténmentes tésztát az előírásnak megfelelően.
- Hűtse le a tésztát, csöpögtesse le nagyjából a tonhalról a levét.
- Ha a tészta kihűlt, akkor a hozzávalókat egy keverőtálban alaposan keverje össze.
- Az alap tonhalsaláta recept gazdagítható még csemegekukoricával is, vagy tetszés szerint olívabogyóval.
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
A tonhal fogyasztása egészséges is, mert a tonhal magas fehérjetartalmú húsa szelént, magnéziumot, B vitaminokat, ómega 3 zsírsavakat tartalmaz, de kalóriatartalma alacsony.
A tonhalsaláta könnyen és gyorsan elkészíthető!
- Recept címke: 30 perc alatt citrom gluténmentes száraztészta lila hagyma max. 20 perces gluténmentes receptek olívaolaj paradicsom tonhal konzerv újhagyma vöröshagyma