Tündi sajtos köménymagos korongjai
Egyik kedves olvasónk, Vezendi Tündi küldte el számunkra rizslisztes sajtos köményes sós süti receptjét.
- 40 dkg rizsliszt
- 3 dkg só
- 32 dkg * tejföl
- 10 dkg * margarin
- 15 dkg * sajt
- 2 közepes méretű (M-es) egész tojás
- 2 kávéskanál gluténmentes sütőpor
Tetejére
- * reszelt sajt
- egész köménymag
Elkészítés:
- A sajtot lereszelem, és a többi hozzávalóval összegyúrom
- Vékonyan lisztezett deszkán kinyújtom.
- Kicsi pogácsa formával (bármilyennel) kiszaggatom.
- A tepsibe barna színű sütőpapírra rakom.
- A 2 tojást összekeverem, rákenem a tetejére
- Tetejére pici reszelt sajtot szórok, és végül egész köményt szórok rá.
- Előmelegített sütőben kb.: 15-20 percig sütöm.
Kezdőknek is bátran ajánlom! De lehet bármilyen liszttel csinálni. Ha marad ki tészta, azt felvágom. Jó lesz lebbencsnek, vagy krumplis tésztának. Hagyni kell a maradék tésztát száradni.
Ennyi az egész!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
TIPP:
- Minél kisebb a pogácsa szaggató annál kevesebb zsiradékot tartalmaz 1 db. gluténmentes korong.
- * Laktózérzékenyek használjanak laktózmentes tejtermékeket!
Tápanyagtartalom | az egészben | 35 db esetén
1 pogácsában (kb. 3,7 dkg) |
40 db. estén
1 pogácsában (kb. 3,3 dkg) |
45 db. esetén
1 pogácsában (kb. 3 dkg) |
Energia | 3518 kcal / 14705 kJ | 100 kcal / 418 kJ | 88 kcal / 367 kJ | 79 kcal / 330 kJ |
Fehérje | 83,8 g | 2,4 g | 2,1 g | 1,9 |
Zsír | 196,8g | 5,6 g | 4,9 g | 4,4 |
amelyből telített zsírsavak | 110,7 g | 3,2 g | 2,8 g | 2,5 |
Szénhidrát | 327,9 g | 9,4 g | 8,2 g | 7,3 |
amelyből cukrok | 11,7 g | 0,3 g | 0 g | 0 g |
Rost | 1,2 g | 0 g | 0 g | 0 g |
A gluténmentes sós sajtos korongok recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: köménymag margarin pogácsa reszelt sajt rizsliszt sajt só sós aprósütemények sütőpor tejföl tojás Vezendi Tündi gluténmentes receptjei