Túró Rudi gluténmentes kosárka
Ki ne ismerné a gyerekek egyik nagy kedvencét a Túró Rudit. Otthon mi is könnyen készíthetünk Túró Rudihoz hasonló gluténmentes süteményt.
- 20 dkg rizsliszt
- 1 dkg édesítő (1:4 -es négyszeres erejű)
- 5 g útifűmaghéj (psyllium rost)
- 8 dkg margarin
- 0,75 dl ivóvíz
Töltelék:
- 25 dkg * túró
- ízlés szerint édesítő
- 1 dl rizstejszín (rizs főzőkrém)
- 5 g útifűmaghéj
- reszelt citromhéj (elhagyható)
Tetejére :
- 8 dkg olvasztott csokoládé
- olaj a forma kenéséhez
* Laktózérzékenyek használhatnak laktózmentes túrót is
Elkészítés:
- A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal és hozzádolgozzuk a vizet.
- 10 percig állni hagyjuk.
- 6 db. muffin-formát vékonyan kiolajozunk, és egyenlő részben beleadagoljuk a tésztát. Elegyengetjük benne, úgy, hogy kosárkaformát kapjunk.
- 180 °C fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
- A túrós tölteléket kikeverjük, majd ha megsült és már is kihűlt a kosárka megtöltjük vele.
- Olvasztott csokoládéval borítjuk.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 darabban |
Energia | 79955 kJ / 1908 kcal | 1333 kJ / 318 kcal |
Zsír | 101,9 g | 17,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 48,8 g | 8,1 g |
Szénhidrát | 184,5 g | 30,8 g |
amelyből cukrok | 48,2 g | 8,0 g |
Rost | 13,8 g | 2,3 g |
Fehérje | 49,8 g | 8,3 g |
Só | 0,8 g | 0,13 g |
A túrós gluténmentes kosárka recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: citrom csokoládé édesítőszer étolaj gyors ivóvíz margarin psyllium rost (útifűmaghéj) rizs főzőkrém rizsliszt tehéntúró Túró Rudi süti