Túrós gluténmentes nudli alternatív lisztekkel, édesítőszerrel
Gyorsan elkészíthető túrós gluténmentes nudli receptünket a gluténmentes konyhával most ismerkedők is garantáltan el tudják készíteni.
- 25 dkg * túró
- 6,5 dkg hajdina liszt
- 3,5 dkg barna rizsliszt
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- egy csipet só
- 1 evőkanál édesítő (** 1:4)
** 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg
A forgatáshoz
- gluténmentes zsemlemorzsa
Elkészítés:
- Az összes alapanyagot jó alaposan összedolgozzuk.
- Egy lábasba vizet teszünk fel forrni.
- A tésztából kicsipkedve nudlikat sodrunk
- Amikor forr a víz, kifőzzük a nudlikat.
- Pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
TIPP: Cöliákia (közismerten lisztérzékenység) mellé társult laktózérzékenység esetén használható laktózmentes túró is.
Tápanyagtartalom | az egészben | 2 főre 1 adag (kb. 200 g) nudliban |
3 főre 1 adag (kb. 130 g) nudliban |
Energia | 764 kcal / 3193 kJ |
383 kcal 1600 kJ |
255 kcal / 1065 kJ |
Fehérje | 44,2 g | 22,1 g | 14,7 g |
Zsír | 24,7 g | 12,4 g | 8,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 13,2 g | 6,6 g | 4,4 g |
Szénhidrát | 86,3 g | 43,2 g | 28,8 g |
amelyből cukrok | 14,0 g | 7,0 g | 4,7 g |
Rost | 3,9 g | 2,0 g | 1,3 g |
A túrós gluténmentes nudli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt barna rizsliszt édesítőszer gluténmentes nudli hajdinaliszt só tojás túró