Újhagymás csirkeragu leves gluténmentes
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 db újhagyma
- 2 db közepes méretű burgonya
- 25 dkg vajbab (lehet mirelit is)
- 25 dkg zöldborsó (lehet konzerv vagy mirelit is)
- só, bors
Elkészítés:
- A csirkemellet alaposan megmossuk és felkockázzuk.
- Az újhagymát felkarikázzuk, a krumplit meghámozzuk és feldaraboljuk.
- Az olívaolajat felhevítjük, megdinszteljük rajta a hagymakarikákat és rádobjuk a csirkemell kockákat.
- Ha kifehéredett a hús, felöntjük kb. 1,3 liter vízzel, majd hozzáadjuk a krumplit, sózzuk-borsozzuk és fedő alatt kb. 10 percig főzzük.
- Ha a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a vajbabot és a borsót és még kb. 5 percig főzzük.
Elkészítési idő: 45-50 perc
Nehézségi szint: könnyű
- Recept címke: burgonya csirkemell étolaj IR barát GM receptek újhagyma vajbab zöldborsó