Vajbabfőzelék gluténmentes változatban
- fél kg vajbab
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1-2 db babérlevél
- só, bors
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál ecet
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra vágjuk és a 2 evőkanál olajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt vajbabot és a babérleveleket, enyhén sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
- Fedő alatt közepes lángon pároljuk.
- Ha a bab teljesen megpuhult, a felét kivesszük egy tálba (a levével együtt) és botmixerrel pürésítjük.
- A tejfölt és a rizslisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk 2-3 merőkanálnyi turmixolt babot és elkeverjük.
- Folyamatos keverés mellett visszaöntjük a turmixolt babot és a tejfölös keveréket is a főzelékbe és még egyet forralunk rajta (és ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel), majd elzárjuk a tűzhelyet.
A vajbab főzelék önagában is finom, de kínálhatjuk fasírttal, pörkölttel is.
Elkészítési idő: 50 perc
Gluténmentes receptgyűjteményünket nem csak gluténérzékenyeknek ajánljuk!
- Recept címke: főétel főzelék receptek IR barát GM receptek rizsliszt tejföl vajbab vöröshagyma