Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Valentin napi „szerelmes” gluténmentes palacsintatekercs

valentin napig gluténmentes palacsintatekercs recept KolosKolosFreeFood receptválogatásunk egy igazi gluténmentes meglepetés recepttel bővült.

Egy gyorsan elkészíthető valentin napi meglepetést szeretnél elkészíteni? A gluténments palacsinta piros, szerelmi színét a céklapor adja. Megtöltöttem tejmentes étcsokoládés, almás töltelékkel. Nyakon öntöttem csokoládémázzal, és felturbóztam ehető cukorkákkal. Finom, különleges az almás-csokoládés töltelék!

Hozzávalók (6 adaghoz):

Palacsinta tésztához:

  • 200 g Mester Család gluténmentes palacsintapor
  • 2 dl szénsavas víz
  • 2,5 dl növényi ital (most rizsital)
  • 1 db közepes méretű (M-es) egész tojás
  • 3 g só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál napraforgó étolaj
  • 10 g céklapor

Almás csokoládés töltelékhez:

  • 2 db közepes méretű alma
  • 100 g tejmentes étcsokoládé
  • 80 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 g gluténmentes kakaópor
  • fél bio narancs reszelt héja

Tetejére a csokoládémáz:

  • 100 g porcukor
  • 80 g növényi vajalternatíva
  • 2 evőkanál karobpor (vagy 3 evőkanál zsírszegény holland kakaópor)
  • 1 evőkanál zsírszegény holland kakaópor
  • csipet só
  • 1 evőkanál növényi ital (most rizsital)
  • 1 teáskanál napraforgó étolaj

Tetejére:

  • dekor gyöngyök (2 teáskanállal)

A gluténmentes palacsintatekercs elkészítése:

  • A palacsinta tészta hozzávalóit keverjük el csomómentesre.
  • Picit hagyjuk állni.
  • Forró olajon a palacsinták mindkét oldalát süssük meg.
  • Figyeljünk arra, hogy hosszabb idő elteltével a palacsinta tésztája sűrűsödhet.
  • Ekkor adjunk hozzá vizet, és keverjük el alaposan.
  • Miközben sülnek a palacsinták, pucoljuk meg az almákat.
  • Reszeljük le az almákat, és a narancshéját is egy kis edénybe.
  • Kezdjük el melegíteni, és mehet bele a cukor és a pici só is.
  • Amikor már kezd forrni, mehet bele a tejmentes csokoládé.
  • Pár pillanatig forraljuk még.
  • Tegyük félre hűlni.
  • Időközben kisültek a palacsinták.
  • Kicsit várjunk, hogy azok is hűljenek.
  • Egymás mellé, de kissé fedésben tegyünk 3 palacsintát egy tiszta felületre.
  • Kenjük óvatosan a kihűlt almás-csokoládés rétegből harmadnyi adagot.
  • Ismét tegyünk rá 3 palacsintát.
  • Újra kenjük le a töltelékkel.
  • Még egy réteggel járjunk el így.
  • Ezután jöhet a feltekerés, óvatosan.
  • Nem baj, ha kissé kifolyik a töltelék a palacsinták apró lyukaiból, a hűtőszekrényben meg fog keményedni a csokoládé.
  • Feltekerjük és hűtőbe tesszük.
  • Elkészítjük a csokoládémázat.
  • Olvasszuk fel a margarint.
  • Ha felolvadt adjuk hozzá a porcukrot és a pici sót.
  • Forraljunk rajta.
  • Adjuk hozzá a karob- vagy kakaóport is.
  • A kis tejet és a napraforgó étolajat.
  • Az olajtól szép fényes lesz.
  • A hűtőben megdermedt palacsinta tetejére öntsük rá/csurgassuk rá.
  • Gyorsan kell dolgozni, mert a hideg felületen hamar megköt a máz.
  • Majd szórjuk rá az ehető dekorgyöngyöket.

Kellemes szerelmes délutánt kívánok és persze jó étvágyat!

Nehézségi szint: kezdő, könnyű elkészíteni

Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A valentin napi gluténmentes palacsintatekercs recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

valentin napig gluténmentes palacsintatekercs recept

Kategória: , , , ,