Vaníliás gluténmentes gofri recept édesítőszerrel
Gluténmentes gofri alapreceptünk tejmentes és édesítőszerrel készült, de a rizs főzőkrémet tejföllel az édesítőszert pedig cukorral is lehet helyettesíteni.
Hozzávalók 7 db gluténmentes gofri készítéséhez:
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 2 evőkanál étolaj (20 gr)
- 100 ml „rizstejszín” rizs főzőkrém (vagy tejföl)
- 40 g barna rizsliszt
- 100 g rizsliszt
- 6 g gluténmentes sütőpor
- 4 g útifűmaghéj
- 1,5 evőkanál vanília aroma
- 2 evőkanál víz
- 20 g édesítőszer * (1:4) (vagy ízlés szerinti mennyiségű cukor)
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékűt
- az összes alapanyagot jó alaposan csomómentesen összekeverjük
- a gofri sütőt vékonyan kikenjük olajjal
- készre sütjük a gofrikat
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
TIPP: tálaljuk gyümölcsszósszal vagy lekvárral, mogyorókrémmel, tejszínhabbal
Tápanyagtartalom édesítőszerrel | az egészben | 1 gofriban 7 db készítésekor |
Energia | 939 kcal / 3925 kJ | 134 kcal / 560 kJ |
Fehérje | 20,8 g | 3,0 g |
Zsír | 37,4 g | 5,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 6,4 g | 0,9 g |
Szénhidrát | 123,2 g | 17,6 g |
amelyből cukrok | 7,7 g | 1,1 g |
Rost | 5,0 g | 0,7 g |
A vaníliás gluténmentes gofri recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt barna rizsliszt étolaj glutén és tejmentes gluténmentes gofri receptek psyllium rost (útifűmaghéj) rizsliszt rizstejszín street food sütőpor tojás vanília aroma