Villámgyors avokádós gyümölcskrémek – pohárdesszert 30 perc alatt
KolosFreeFood receptválogatásunk egy újabb gluténmentes phárkrémmel bővült.
Az avokádó igazán krémessé teszi a banánt. Nemcsak a csokoládéhoz illik, ha nem többféle gyümölcs mellé is. Kevesebb mint 30 perc alatt kész ez az igazi finomság. Minden vendégünket le tudunk nyűgözni ezekkel a krémekkel.
Hozzávalók (6 adag):
A barnán krémhez:
- 300 gramm érett banán
- 150 gramm pucolt avokádó
- 2 evőkanál eritrit (édesítőszer)
Az eper krémhez:
- 300 g pucolt apróra vágott eper
- ¼ citrom reszelt héja k két evőkanál eritrit
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál útifű maghéj (psyllium rost)
Az avokádó darabokhoz:
- 120 gramm mangó apró kockára vágva
A gyümölcsös gluténmentes pohárdesszert elkészítés:
- A megpucolt avokádót és a banánt apróra vágjuk, a cukor hozzáadásával késes aprítógépben pürésítjük.
- Ezt a krémet érdemes közvetlenül elfogyasztása előtt készíteni mert a barnán könnyen barnul.
- Az epret összevágjuk apróra hozzáadjuk a citrom héját és a cukrot.
- A pici vízzel főzzük puhára az epret.
- Amikor már jó puha és az eper is levet eresztett adjuk hozzá az útifű maghéjat és gyors mozdulatokkal keverjük össze.
- Közben vágjuk apró kockára az mangót.
- Egy pohár aljában rétegezzük az avokádós banánt krémet.
- Erre jöhet egy adag főtt eper.
- Majd szórjuk meg néhány mangó kockával.
- Dekorációnak friss bazsalikom levél vagy ehető virág kerüljön a tetejére.
Jó étvágyát kívánok!
Nehézségi szint: kezdő, nagyon könnyű elkészíteni
Elkészítés idő: kevesebb mint 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes pohárdesszert tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt avokádó banán citrom édes édesítőszer eper eritrit mangó poharas desszertek psyllium rost (útifűmaghéj) vendégváró víz