Villámgyors, finom burgonyás gluténmentes köret
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gyors gluténmentes köret recepttel bővült.
Időnként nagyon kevés időm van a konyhában bűvészkedni. Ez a burgonya köret is így készült el. Először megpároltam, majd tepsibe és sütőbe került. Igazán finom, kívül ropogós, belül finoman puha krumpli lett belőle.
Hozzávalók (2 adag):
- 1 db nagyobb édesburgonya – 220 g
- 3 db burgonya – 300 g
- 4 evőkanál olíva olaj
- 3 cikk fokhagyma
- 1 kis friss ágacska rozmaring
- 2 teáskanál kakukkfű
- 2 teáskanál só
A gyors burgonyás gluténmentes köret elkészítése:
- A burgonyákat megmossuk, de nem pucoljuk meg.
- Villával szurkáljuk meg azokat.
- Az édesburgonyát vágjuk ketté, a normál burgonyát hagyjuk egészben.
- Mikrohullámú sütőben (nekem 800 W-os) 8-10 percig „süssük meg”.
- Közben melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
- Mozsárban a tisztított fokhagymát, kakukkfüvet és a rozmaringot a sót dörzsöljük el az olíva olajjal.
- Amikor már egynemű az olíva olaj akkor lesz jó.
- A közben megpuhult burgonyákat vágjuk ketté, de óvatosan, mert igencsak forróak!
- Kenjük be a kész fűszeres olajjal, és süssük meg kb. 10 perc alatt.
- Kívül ropogós, belül finom omlós, igazán puha köretet kapunk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő, egyszerűen elkészíthető
Elkészítési idő: kb. 30 perc
A recept tápérték számítása folyamatban van.
A gyors burgonyás gluténmentes köret tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt burgonya édesburgonya főétel fokhagyma glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes kakukkfű köret olívaolaj rozmaring só tej - tojás - gluténmentes tojásmentes