Vöröslencsés penne borsókrémmel, sült rozmaringos gombával
KolosFreeFood receptválogatásunk egy vöröslencsés penne borsókrémmel, sült rozmaringos gombával bővült.
Kipróbáltam a Kitti’s új, vöröslencsés tésztáját. Ez a vöröses szín kívánta a borsó élénkzöld színét, és a sült gomba barnaságát. Így igyekeztem színes ételt varázsolni az asztalra. A borsópürét mentalevéllel ízesítettem, a gombához pedig friss rozmaringágat adtam, azzal sütöttem át. Igazi, gyorsan elkészíthető ízgazdag ebéd készült belőlük.
Hozzávalók (3 főre):
Borsópüré hozzávalói:
- 100 g Vegajo Vegaföl (növényi alapú tejföl alternatíva)
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- csipet cukor
- ízlés szerint só
- 3 dl víz
- ízlés szerint friss mentalevelek
- 450 g (fagyasztott) zöldborsó
- ízlés szerint friss petrezselyemzöld
- egy teáskanál psylium rost útifűmaghéj
Sült gomba:
- 400 g szeletelt csiperkegomba
- 2 ágacska friss rozmaring
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
- It’s us Kitti’s vöröslencsés penne gluténmentes tészta 200 g
A vöröslencsés penne borsókrémmel, sült rozmaringos gombával elkészítése:
- A zöldborsót odatesszük a vízzel párolódni, hozzáadjuk a vegaföl, útifűmaghéj és só kivételével a hozzávalókat.
- Puhára főzzük.
- Majd botmixer segítségével, Vegaföllel, útifűmaghéjjal és sóval pürésítjük.
- Ha ez kész még forralunk a krémen egyet.
- A gombát forró serpenyőbe dobjuk, hozzáadjuk a rozmaringágacskákat, majd aranybarnára sütjük.
- Közben frissen őrölt borssal ízesítjük.
- A sót csak a legvégén adjuk hozzá, amikor már megpirult, megbarnult a gomba, és elvesztette a folyadéktartalmát.
- Közben megfőzzük sós, picit étolajos vízben a pennét.
- Leszűrjük a tésztát, majd tálalunk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítése idő: 35 perc
| Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag vöröslencsés gluténmentes pennében |
| Energia | 5372 kJ / 1279 kcal | 1790 kJ / 426 kcal |
| Zsír | 24,6 g | 8,2 g |
| amelyből telített zsírsavak | 18,4 g | 6,1 g |
| Szénhidrát | 195,0 g | 65 g |
| amelyből cukrok | 34,5 g | 11,5 g |
| Rost | 68,4 g | 22,8 g |
| Fehérje | 61,2 | 20,4 g |
| Só | 8,46 g | 2,82 g |
A gluténmentes vöröslencsés penne borsókrémmel, sült rozmaringos gombával recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors cukor főétel gomba gyors It's us gluténmentes termékek It's us gluténmentes tészta ivóvíz mentalevél petrezselyem psyllium rost (útifűmaghéj) rozmaring só tejföl vendégváró zöldborsó










Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

