Zabpelyhes bundában sült rántott hús
Számos gluténmentes rántott hús receptünk jelent már, meg, de ez ismét egy különleges GM panír ötlet. Gluténmentes zabpehely miatt igazán különleges, de maga a panírozás menete is végtelenül egyszerű. A rántott húshoz tetszőleges köretet tálalhatunk, de másnap reggelire, tízóraira is tökéletes.
- 4-5 szelet csirkemell
- 6 g gluténmentes zabpehely
- oregánó
- 2-3 evőkanál ketchup
- só
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
- Az alapanyagokat egy tálban kikeverjük, beleforgatjuk a csirkemell szeleteket (az egész masszát felhasználjuk).
- Forró olajban kisütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 4 szelet esetén 1 szeletben (22 dkg) |
5 szelet esetén 1 szeletben (kb. 18 dkg) |
Energia | 1361 kcal /5675 kJ | 340 kcal / 1418 kJ | 272 kcal / 1135 kJ |
Fehérje | 185,8 g | 46,5 g | 37,2 g |
Zsír | 58,5 g | 14,6 g | 11,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 11,7 g | 2,9 g | 2,3 g |
Szénhidrát | 13,5 g | 3,4 g | 2,7 g |
amelyből cukrok | 10,6 g | 2,7 g | 2,1 g |
Rost | 1,1 g | 0,3 g | 0,2 g |
A zabpelyhes gluténmentes rántott hús recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
További gluténmentes panír ötletek
- Recept címke: csirkemell étolaj gluténmentes zabpehely ketchup oregánó rántott hús só tojás uzsonna és tízórai