Gluténmentes zabpelyhes kókuszos keksz
Iri mama most egy gluténmentes zabpelyhes kókuszos kekszet készített
Egy újabb nagyon finom kókuszos kekszet sütöttem. Golyókat formáztam, nem terült el, szép kerek maradt . Legközelebb kipróbálom kilapítva sütni, úgy ropogósabb lesz 🙂. Tejmentesen is elkészíthető.
Hozzávalók (20 db):
- 100 g vaj vagy margarin
- 1 g só
- 10 g vaníliás cukor
- 50 g cukor
- 1 db M -es tojás
- 70 g gluténmentes zabpehely darálva
- 100 g kókusz reszelék
- 5 g gluténmentes sütőpor
A gluténmentes zabpelyhes kókuszos keksz elkészítése:
- Puha vajat tálba mérem, hozzáadom a cukrot, sót, vaníliás cukrot, és a tojást.
- Habosra keverem, lehet kézzel, géppel kinek hogy tetszik.
- Én kézi habverővel dolgoztam.
- Késes aprítóban ledarálom a zabpelyhet ,hozzákeverem a masszához.
- Végül a kókusz reszelékkel és a sütőporral simára keverem.
- 15-20 percig hűtőben letakarva pihentetem.
- Közben a sütőt előmelegítem 180 °C fokra, légkeverésre.
- Közepes méretű tepsibe sütőpapírt simítok, masszából 20 db egyforma nagyságú gombócokat gömbölyítek.
- Ha kívül ropogós, belül puha kekszet szeretnétek, így süssétek meg.
- Ha ropogósabb kekszet szeretnétek, akkor lapítsátok ki.
- Formázás után 15-20 percig sütöm.
- Rácson hagyjuk kihűlni, zárható dobozban található.
- Reggeli kávéhoz nagyon szeretem.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 40-45 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 db. Zabpelyhes kókuszos kekszben |
Energia |
8211 kJ / 1955 kcal |
411 kJ / 98 kcal |
Zsír |
151,0 g |
7,6 g |
amelyből telített zsírsavak |
103,6 g |
5,2 g |
Szénhidrát |
110,2 g |
5,5 g |
amelyből cukrok |
65,5 g |
3,3 g |
Rost |
9,1 g |
0,5 g |
Fehérje |
24,3 g |
1,2 g |
Só |
1,03 g |
0,05 g |
A gluténmentes zabpelyhes kókuszos keksz tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor édes glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gluténmentes keksz gluténmentes zabpehely gyors kókuszreszelék margarin reggeli só sütőpor tojás uzsonna és tízórai vaj