Zabpelyhes kosárkák friss gyümölccsel, sütés nélkül
Villámgyors sütemény recept inzulinrezisztenciások számára is! Szénhidrátban szegény, vitaminban gazdag desszert! Kell ennél több?
Kosárhoz:
- 50 g garantáltan gluténmentes zabpehely
- 50 g lenmagliszt
- 50 g kakaóvaj
- 30 g xilit (édesítőszer)
- 1 teáskanál psyllium útifű maghéj ( 5 g)
Krémhez:
- 200 g light mascarpone
- 100 g habtejszín
- 50 g natúr joghurt
- 30 g xilit (édesítő por)
- 1 teáskanál habfixáló
Díszítéshez:
- 30 g erdei gyümölcs
- pár szem eper (kb. 40 g)
- 0,5 db. kivi (kb. 20 g)
Elkészítés:
- A kosárhoz való száraz hozzávalókat kimérjük, majd alaposan összekeverjük. A kakaóvajat megolvasztjuk, majd a morzsához adjuk. Az így kapott morzsalékos egyveleget négy db kis formába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2-3 centis peremük is legyen, majd betesszük a hűtőbe kb. 10-15 percre. Ezután a kosarakat óvatosan kiszedjük a formából. Ha szeretnénk, a formában is tarthatjuk, ahogy a képen is látható.
- A krémhez a tejszínhabot verjük habbá.
- A mascarponét villa segítségével keverjük jól át, adjuk hozzá a joghurtot és a por állagú xilitet, majd végül tegyük hozzá a frissen felvert tejszínhabot is. A krémet válasszuk ketté. Egyik felével töltsük meg a kosarak felét, másik feléhez keverjünk hozzá erdei gyümölcsöt, majd töltsük meg a másik két kosarat is.
- Az elkészült desszertek tetejét díszítsük friss gyümölccsel és szeletelt mandulával. Tálalásig tartsuk hűtőben.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy darabban 4 db. készítésekor
Energia | 295,1 kcal / 1230,5 kJ |
Fehérje | 7,3 g |
Zsír | 21,8 g |
Szénhidrát | 15,4 g |
Élelmi rost | 4,8 g |
A IR barát gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt édesítőszer eper gluténmentes zabpehely habfixáló habtejszín IR barát GM receptek joghurt kakaóvaj kivi lenmagliszt mascarpone psyllium rost (útifűmaghéj) sütés nélkül vegyes erdei gyümölcs xilit