Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Zabpelyhes kosárkák friss gyümölccsel, sütés nélkül

Villámgyors sütemény recept inzulinrezisztenciások számára is! Szénhidrátban szegény, vitaminban gazdag desszert! Kell ennél több?

Zabpelyhes kosárkák gluténmentes receptHozzávalók 4 db-hoz:

Kosárhoz:

Krémhez:

  • 200 g light mascarpone
  • 100 g habtejszín
  • 50 g natúr joghurt
  • 30 g xilit (édesítő por)
  • 1 teáskanál habfixáló

Díszítéshez:

  • 30 g erdei gyümölcs
  • pár szem eper (kb. 40 g)
  • 0,5 db. kivi (kb. 20 g)

Elkészítés:

  • A kosárhoz való száraz hozzávalókat kimérjük, majd alaposan összekeverjük. A kakaóvajat megolvasztjuk, majd a morzsához adjuk. Az így kapott morzsalékos egyveleget négy db kis formába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2-3 centis peremük is legyen, majd betesszük a hűtőbe kb. 10-15 percre. Ezután a kosarakat óvatosan kiszedjük a formából. Ha szeretnénk, a formában is tarthatjuk, ahogy a képen is látható.
  • A krémhez a tejszínhabot verjük habbá.
  • A mascarponét villa segítségével keverjük jól át, adjuk hozzá a joghurtot és a por állagú xilitet, majd végül tegyük hozzá a frissen felvert tejszínhabot is. A krémet válasszuk ketté. Egyik felével töltsük meg a kosarak felét, másik feléhez keverjünk hozzá erdei gyümölcsöt, majd töltsük meg a másik két kosarat is.
  • Az elkészült desszertek tetejét díszítsük friss gyümölccsel és szeletelt mandulával. Tálalásig tartsuk hűtőben.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy darabban 4 db. készítésekor

Energia 295,1 kcal / 1230,5 kJ
Fehérje 7,3 g
Zsír 21,8 g
Szénhidrát 15,4 g
Élelmi rost 4,8 g

A IR barát gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,