Zelleres uborka krémleves gluténmentesen
A levesfogyasztás hozzájárul a napi folyadékbevitelünkhöz, a zöldséges rosttartalma pedig kedvező hatással vannak az emésztésre.
- 700 g uborka
- 100 g zeller
- 20 g zellerszár
- só
- 100 ml „rizstejszín” azaz rizs főzőkrém (vagy tejföl)
- 200 ml zöldség alaplé
TIPP: ha sűrűbbre szeretnénk a levest, rizsliszttel besűríthetjük
Elkészítés:
- A zellert és uborkát alaposan megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk, a zellerszárat mosás után apróra vágjuk.
- Feltesszük főni, majd ha megfőtt botmixerrel pépesítjük, majd egy kis tálkába kiszedünk belőle és hozzákeverjük a rizstejszínt, majd vissza öntjük a lábasba, alaposan összekeverjük és az első rottyanásig még hagyjuk főni ezután már tálalható is
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
| Tápanyagtartalom | 1 adagban (3 főre tálalva) |
| Energia | 50,1 kcal / 208,9 kJ |
| Fehérje | 1,2 g |
| Zsír | 2,9 g |
| amelyből telített zsírsavak | 2,8 g |
| Szénhidrát | 4,4 g |
| amelyből cukrok | 3,0 g |
| Rost | 1,3 g |
A uborka krémleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: glutén és tejmentes krémleves rizstejszín só szárzeller tej - tojás - gluténmentes uborka zeller zöldség alaplé













Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

