Zöldséges, tejszínes krémleves
Iri mama egy jó krémleves után jöhet egy GM palacsinta!
Bármilyen zöldségből készíthetünk nagyon finom levest. Még a válogatós kicsiknek is ízleni fog.
Hozzávalók (6 adaghoz):
- 200 g zöldbab
- 100 g sárgarépa
- 50 g hagyma
- 50 g zellerszár
- 250 g zöld spárga
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 100 g burgonya
- 15 g kacsa zsír
- ízlés szerint só, bors, Vegeta
- 1,5 l víz
- 1,5 dl tejszín vagy növényi alternatíva
Tetejére:
- friss petrezselyem zöld
- Ízlés szerint:
- pirított sonka
- pirított gluténmentes kenyér kocka
A zöldséges tejszínes krémleves elkészítése:
- Minden hozzávalót megtisztítok, kisebb kockákra vágom.
- Közepes méretű fazékba zsíron dinsztelem az összes zöldséget.
- Felöntöm vízzel, ízesítem, letakarva puhára főzöm, 35 – 40 perc.
- Leszűröm, zöldségeket késes aprítóba teszem, ledarálom. Lehet botmixerrel is dolgozni.
- Majd a pürésített zöldséget visszaöntöm a lébe, simára keverem.
- Egyet forralok rajta, belekeverem a tejszínt, és kész a finom leves.
- Mindenki ízlésének megfelelően fűszerezze.
- Tetejére lehet friss petrezselyem zöldet, pirított sonka kockát, pirított gluténmenzes kenyér kockát tenni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag zöldséges, tejszínes gluténmentes krémlevesben, feltét nélkül |
Energia | 2937 kJ / 701 kcal | 490 kJ / 117 kcal |
Zsír | 45,8 g | 7,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 20,9 g | 3,5 g |
Szénhidrát | 49,6 g | 8,3 g |
amelyből cukrok | 20,1 g | 7,0 g |
Rost | 21,4 g | 3,6 g |
Fehérje | 17,4 g | 2,9 g |
Só | 4,70 g | 0,78 g |
- Recept címke: bors burgonya ételízesítő fokhagyma glutén és tejmentes hagyma krémleves leves petrezselyem rizs főzőkrém sárgarépa só spárga szárzeller tej - tojás - gluténmentes tejszín tojásmentes víz zeller zöldbab