Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Zöldséges, tejszínes krémleves

zöldségkrém leves gluténmentesIri mama egy jó krémleves után jöhet egy GM palacsinta!

Bármilyen zöldségből készíthetünk nagyon finom levest. Még a válogatós kicsiknek is ízleni fog.

Hozzávalók (6 adaghoz):

  • 200 g zöldbab
  • 100 g sárgarépa
  • 50 g hagyma
  • 50 g zellerszár
  • 250 g zöld spárga
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 100 g burgonya
  • 15 g kacsa zsír
  • ízlés szerint só, bors, Vegeta
  • 1,5 l víz
  • 1,5 dl tejszín vagy növényi alternatíva

Tetejére:

A zöldséges tejszínes krémleves elkészítése:

  • Minden hozzávalót megtisztítok, kisebb kockákra vágom.
  • Közepes méretű fazékba zsíron dinsztelem az összes zöldséget.
  • Felöntöm vízzel, ízesítem, letakarva puhára főzöm, 35 – 40 perc.
  • Leszűröm, zöldségeket késes aprítóba teszem, ledarálom. Lehet botmixerrel is dolgozni.
  • Majd a pürésített zöldséget visszaöntöm a lébe, simára keverem.
  • Egyet forralok rajta, belekeverem a tejszínt, és kész a finom leves.
  • Mindenki ízlésének megfelelően fűszerezze.
  • Tetejére lehet friss petrezselyem zöldet, pirított sonka kockát, pirított gluténmenzes kenyér kockát tenni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 1 adag zöldséges, tejszínes
gluténmentes krémlevesben, feltét nélkül
Energia 2937 kJ / 701 kcal 490 kJ / 117 kcal
Zsír 45,8 g 7,6 g
  amelyből telített zsírsavak 20,9 g 3,5 g
Szénhidrát 49,6 g 8,3 g
  amelyből cukrok 20,1 g 7,0 g
Rost 21,4 g 3,6 g
Fehérje 17,4 g 2,9 g
4,70 g 0,78 g

zöldségkrém leves gluténmentes Iri mamától

Kategória: , , ,