Búzaliszt sikértartalma és a cöliákia
Kelt:2014.10.26Cikkük szerint a búzaliszt sikérjének 75%-a gliadin és ez váltja ki a cöliákia tüneteit.
Ezek szerint a glutenin, ami 25%-át adja a búza sikérnek, nem vált ki cöliákiát?
Kedves Kérdező!
szívélyes üdvözlettel,
Klima Anita
regisztrált dietetikus, élelmezés-, és táplálkozás-egészségügyi, és egészségfejlesztési szakértő
Kapcsolódó bejegyzések:
Mi az a glutén?
A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke, amely gliadin tartalma a kiváltó oka, a cöliákia – gluténérzékenység...
Sikérhelyettesítők – gluténmentes tészta gyúrás rejtelmei
A búza sikértartalma megszabja a belőle készített tészta minőségét. A cöliákiásoknak azzal kell megküzdeniük, hogy az egyébként sikért nem tartalmazó,...