Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kezdőlap / Gluténmentes receptek  /  46 . oldal

psyllium rost (útifűmaghéj)

psyllium rost (útifűmaghéj)

Egyik legismertebb növényi rost a Psyllium husk (útifűmaghéj/Fiber Husk), amelynek több, mint 80%-a élelmi rost.

A psyllium az egyik legjobb sikérhelyettesítő, amivel a gluténmentes tészták gyúrhatóvá, formálhatóvá tehetőek. A tészta megfelelő állományának elérése mellett az emésztőrendszerünk működésére is pozitív hatással bír.

1-2 kávéskanál psylliumot célszerű körülbelül 2 dl folyadékban elkeverni, és ez után a tésztához keverni. Az útifűmaghéj önállóan levesek, főzelékek sűrítésére is alkalmas, azonban íze meghatározó, célszerű fokozatosan beépíteni az étrendbe.

Gluténmentes receptek a sikérhelyettesítő útifűmaghéjjal.

Gluténmentes palacsinta köles – hajdina - kukoricaliszt keverékből, házi szilvatöltelékkel

Gluténmentes palacsinta köles – hajdina – kukoricaliszt keverékből, házi szilvatöltelékkel


Sok gluténmentes palacsintareceptet találni, mi azonban szeretnénk bemutatni egy újabb változatot. A recept fejlesztésének célja, az újonnan bemutatott gluténmentes alapanyagok használatának népszerűsítése, valamint a... Bővebben
Gluténmentes kakaós csiga alternatív lisztekkel és sikérhelyettesítővel

Gluténmentes kakaós csiga alternatív lisztekkel és sikérhelyettesítővel


Sikérhelyettesítőkkel való első kísérletezésünk eredménye ez a fantasztikus kakaós csiga lett, mely különleges összetevőinek köszönhetően nem csak érzékszerveinknek kedvez, hanem emésztőrendszerünknek is. Bővebben