Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kezdőlap / Gluténmentes receptek  /  47 . oldal

psyllium rost (útifűmaghéj)

psyllium rost (útifűmaghéj)

Egyik legismertebb növényi rost a Psyllium husk (útifűmaghéj/Fiber Husk), amelynek több, mint 80%-a élelmi rost.

A psyllium az egyik legjobb sikérhelyettesítő, amivel a gluténmentes tészták gyúrhatóvá, formálhatóvá tehetőek. A tészta megfelelő állományának elérése mellett az emésztőrendszerünk működésére is pozitív hatással bír.

1-2 kávéskanál psylliumot célszerű körülbelül 2 dl folyadékban elkeverni, és ez után a tésztához keverni. Az útifűmaghéj önállóan levesek, főzelékek sűrítésére is alkalmas, azonban íze meghatározó, célszerű fokozatosan beépíteni az étrendbe.

Gluténmentes receptek a sikérhelyettesítő útifűmaghéjjal.

Gluténmentes kakaós csiga alternatív lisztekkel és sikérhelyettesítővel

Gluténmentes kakaós csiga alternatív lisztekkel és sikérhelyettesítővel


Sikérhelyettesítőkkel való első kísérletezésünk eredménye ez a fantasztikus kakaós csiga lett, mely különleges összetevőinek köszönhetően nem csak érzékszerveinknek kedvez, hanem emésztőrendszerünknek is. Bővebben