Teff alapú gluténmentes termékek
Gluténmentes lisztek és lisztkeverékek teffel
Gluténmentes kenyérliszt keverék teffel
Mix per Pane 800g
Teffes gluténmentes kifli recept:
Gluténmentes süteménypor teffel
Mix per Dolci 800g
Összetevők: Kukoricakeményítő, teff liszt 11%, burgonyakeményítő, cukor, rizsliszt, adalékok: guargumi, útifű maghéj liszt, E464 (hidroxipropil-metil-cellulóz)
Hozzávalók: 450g Mix per Dolci, 220g vaj, 200g cukor, 2 tojás, citrom reszelt héja, 200g gluténmentes lekvár. Elkészítés: A vajat és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a süteményport, és egyneművé keverjük. Hozzáadjuk a tojást és a citromhéjat. Gombóccá gyúrjuk, 30percre folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk, vajjal kikent formába tesszük, megkenjük lekvárral. 45 percig 160 °C-on sütjük. |
100g termék átlagos tápértéke:
|
Gluténmentes almás pitét készítettünk:
Gluténmentes tésztaliszt teffel
Mix per Pasta Fresca 800g
Összetevők: kukoricakeményítő, teff liszt 12%, burgonyakeményítő, tápiókakeményítő, adalékok: guargumi, útifű maghéj liszt
Hozzávalók: 250g Mix per Pasta Fresca, 3 tojás, 20g extra szűz olívaolaj, 30-40g víz, 5g só. Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat és addig gyúrjuk, míg sima egynemű tésztát nem kapunk. Ha túl kemény, adjunk hozzá egy kis vizet. Takarjuk le nedves konyharuhával, és hagyjuk állni a hűtőben 10 percet. Osszuk a tésztát kis darabokra, nyújtsuk, majd vágjuk formára. Az így kapott tészta alkalmas mind egyszerű, mind töltött tésztának. |
100g termék átlagos tápértéke:
|
Gluténmentes zsemlemorzsa teffel
Pangrattato 300g
Összetevők: Gluténmentes búzakeményítő, víz, teff liszt 11%, olívaolaj, burgonyakeményítő,kukoricakeményítő, só, élesztő, adalékok: guargumi,útifű maghéj liszt, dextróz, emulgálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei.
Elkészítés: Forrásban lévő sós vízben 10-12 percig főzni.( 100g tésztához, kb 1 liter víz szükséges) A tészta kívánt állagát kóstolással állapíthatjuk meg. |
100g termék átlagos tápértéke:
|
Teff liszt 500g
Összetevők: Teff liszt
|
100g termék átlagos tápértéke:
|
Gluténmentes száraztészta teff lisztből (penne, maccheroni, fusilli, caserecce, stelline)
Pasta 400g
Összetevők: Teff liszt 30%, sárga kukoricaliszt, fehér kukoricaliszt, rizsliszt, víz.
Elkészítés: Forrásban lévő sós vízben 10-12 percig főzni. (100g tésztához, kb 1 liter víz szükséges) A tészta kívánt állagát kóstolással állapíthatjuk meg. |
100g termék átlagos tápértéke:
|
Keresse webáruházakban, táplálék allergia szaküzletekben!
Villám játék!
Nyertesek: Errzsébet Fleischer, Orsolya Szabó, Andrea Kristó-Lakk, Róbert Faragó, Kun József
Kelt:2017.04.26 / Utolsó módosítás: 2017.05.04
Kapcsolódó bejegyzések:
Cikória
Cikória - érdemes megismerkedni ezzel a zöldségfélével, színesíthető a gluténmentes étrend és változatosabbá tehető az étlap.
Vírusfertőzés is kiválthatja a cöliákiát?
Egy új kutatás szerint a cöliákia (gluténérzékenység, lisztérzékenység) kialakulásában egy egyszerű vírusfertőzés lehet a betegség kialakulásának a kulcsa.
Új gluténmentes pöttyös túrórudi – új kategóriát teremt
2017. március 1-től új gluténmentes Pöttyös túrórudi! 30%-al kevesebb cukor, joghurtos bevonat és gluténmentes müzli - biztosan finom lesz!
Kevésbé ismert gluténmentes gabonafélék 2. A teff.
Az Etiópiából származó teff is kevésbé ismert gluténmentes gabonaféle a teff nagyon apró szemű, legkisebb gabona a világon. Színesítheti a...