Új gluténmentes termékcsalád – GMO mentes kukoricából
Londonban a magyar nagykövetségen tartotta meg február 25-én az új gluténmentes termékeinek bemutatóját a debreceni Civita Food Kft.
Az új gluténmentes termékek alapja a kukorica.
Az MTI közleményből:
A tájékoztatás szerint a debreceni családi vállalkozás célja a Magyarországon gyártott magas minőségű gluténmentes élelmiszerek professzionális módszerekkel történő piacra juttatása. A magyar cég termékei a „földtől a fogyasztó asztaláig” nyomon követhetőek, így folyamatosan magas minőséget garantálnak.
A társaság tőkebefektetője a PBG FMC Zrt., a Jeremie III. program egyik nyertes kockázati tőkealapkezelője.
A közlemény szerint a cég a kiváló minőségű magyar termékcsalád külföldi forgalmazása érdekében saját disztribúciós hálózatot épít ki Angliától Észtországig. Ezzel egy időben a vállalat termékei minden nagyobb kereskedelmi áruházláncban is megjelennek majd, és bővül a hazai forgalmazó helyek köre is.
A társaság közölte: a költségeket és az ökológiai lábnyomot is alacsonyan tudják tartani a saját GMO-mentes nyersanyagaikkal, mivel a gabona saját tulajdonban lévő, magyar ültetvényeiken nő, és a föld megművelésétől a kukorica betakarításáig zajló folyamatokat világszínvonalú technológia segíti, amely 2012-ben innovációs díjat is nyert.
A termékek bemutatóján, a londoni magyar nagykövetségen a résztvevők olyan gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak meg többek között, mint a töltött káposzta sushi, kecskesajtos rántott puliszkagolyó, chilis-lime-os garnélarákkal gazdagított kukoricakrém, desszertként pedig túrógombóc, vargabéles, valamint császármorzsa lesz terítéken.
A cég termékei között megtalálhatóak a 100 százalékos kukorica alapú tészta különböző fajtái, kukoricaliszt, kétféle kukoricadara, illetve extra szűz kukoricaolajok.
A termékek köre várhatóan tovább bővül, még ebben az évben tervezik, hogy itthon és a régióban egyaránt piacra lépnek saját, szintén kukorica alapú, gluténmentes kekszcsaláddal is.A cég az ipari fogyasztóknak is kínál kukoricalisztet, kukoricaolajat, extrudált kukoricadarát,
kukoricapelyhet, ezen kívül sörfőzdéknek is szállít kukoricadarát, állateledelekbe pedig kukoricacsírát.
Forrás: MIT, www.civita.co.uk, www.civita.hu
A cég közleményéből kiderül, hogy hamarosan megjelennek a termékeik a magyar piacon is, bővítve ezzel is a gluténmentes élelmiszer-választékot.
A termékek GMO mentes kukoricából készülnek, a gyártás egy új – 2014-ben átadott – üzemben történik. A gyártás során a kukoricaliszten kívül semmilyen más anyagot nem használnak fel az ivóvízen kívül, így a száraztészta termékeik nem csak gluténmentesek, hanem tojást és adalékanyagokat sem tartalmaznak. A tésztaüzem termékei is CIVITA márkanév alatt kerülnek forgalomba.
Kelt:2015.02.28 / Utolsó módosítás: 2015.03.01
Kapcsolódó bejegyzések:
Abonett gluténmentes extrudált kenyér megújult csomagolásban
Forgács Imre urat az Abonett Kft kereskedelmi igazgatóját kérdeztük az Abonett gluténmentes kenyér új csomagolásáról és természetesen a termékvisszahívás is...
Kukorica a legismertebb gluténmentes alapanyag
Kiválóan beilleszthető a gluténmentes étrendbe a kukorica, amely legismertebb gluténmentes alapanyag. Kukoricaliszt, kukoricadara, csemege kukorica. A polenta avagy puliszka is...