Almás kevert gluténmentes sütemény

Gyorsan és könnyen elkészíthető kevert gluténmentes sütemény. Olcsón gluténmentes alap lisztekből elkészítve. Hozzávalók: 12 szelet 10 dkg kukoricaliszt 10 dkg rizsliszt 2 evőkanál útifű maghéj 1,5 evőkanál édesítőszer (* 1:4) 5 g gluténmentes sütőpor 2 kávéskanál fahéj 30 dkg reszelt alma 1 dl rizsital („rizstej”) 2 evőkanál olaj * 1 adag édesítő 4 adag cukor édesítő erejének felel meg Elkészítés A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kikeverjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd kb. 20-25 perc alatt 180 °C  megsütjük. Nehézségi szint: könnyű Elkészítési idő: 35 perc TIPP: Mivel a recept tojás és tejmentes is egyben laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetik gluténmentes diétájukba! Tápanyagtartalom az egészben 12 szelet esetén 1 db. almás süteményben (kb. 4 dkg) Energia 1102 kcal / 4628 kJ 92 kcal / 386 kJ Fehérje 15,0 g 1,3 g Zsír 41,0 g 3,4 g   amelyből telített zsírsavak 4,9 g 0,4 g Szénhidrát 160,7 g 13,4 g   amelyből cukrok 6,3 g 0,5 g Rost 19,0 g 1,6 g A kevert gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.