Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Almás kevert gluténmentes sütemény

Gyorsan és könnyen elkészíthető kevert gluténmentes sütemény. Olcsón gluténmentes alap lisztekből elkészítve.

kevert almás gluténmentes sütemény receptHozzávalók: 12 szelet

* 1 adag édesítő 4 adag cukor édesítő erejének felel meg

Elkészítés

  • A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kikeverjük.
  • Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd kb. 20-25 perc alatt 180 °C  megsütjük.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 35 perc

TIPP: Mivel a recept tojás és tejmentes is egyben laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetik gluténmentes diétájukba!

Tápanyagtartalom az egészben 12 szelet esetén
1 db. almás süteményben
(kb. 4 dkg)
Energia 1102 kcal / 4628 kJ 92 kcal / 386 kJ
Fehérje 15,0 g 1,3 g
Zsír 41,0 g 3,4 g
  amelyből telített zsírsavak 4,9 g 0,4 g
Szénhidrát 160,7 g 13,4 g
  amelyből cukrok 6,3 g 0,5 g
Rost 19,0 g 1,6 g

A kevert gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

kevert almás gluténmentes sütemény recept

almás kevert gluténmentes sütemény

Kategória: , , , ,