Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Hol végeznek gluténérzékenység vizsgálatot?

gluténérzékenység megállapítása, gluténérzékenység kivizsgákásaHova fordulhatok gluténérzékenység diagnosztizálása céljából?

A háziorvosa, vagy gyermekorvosa be tudja Önt utalni díjmentes gluténérzékenység vizsgálatra, de ha Önnek sürgős, vagy nem szeretne sorban állni, magánúton – térítés ellenében – elvégeztetheti a gluténérzékenység vizsgálatot! Forduljon bizalommal partnereinkhez!

Gluténérzékenység diagnosztizálása és kezelése:

A gluténérzékenység diagnosztizálása rendkívül fontos!

Mert a kezeletlen cöliákia visszafordíthatatlan bélkárosodásokhoz vezethet és ezért súlyos felszívódási zavarokat okoz!

Miért vagyok felpuffadva?

Már annyit diétáztam és nem segít semmi, de hát valamit csak ennem kell!
Sokat olvastam ebben a témában, és gyanítom, hogy puffadás, hasmenés, görcsös hasi fájdalom oka gluténérzékenység?

Cöliákiás vagyok?

Nagyon fontos, hogy gluténérzékenységre jellemző tünetek jelentkezése esetén mielőbb bizonyosságot nyerjen arról, hogy ez ”csak” glutén-intolerancia és nincs valami sokkal komolyabb betegség a tünetek hátterében.
A gluténérzékenységet diagnosztizálni megbízhatóan laborvizsgálatokkal lehet.  Ezen az oldalon azokat az gluténérzékenység – cöliákia specialistákat találhatja meg, amely orvosi központok, laborok elvégzik a vizsgálatokat és tanácsokkal láthatják el a gluténmentes-diétával, gluténmentes élelmiszerek fogyasztásával kapcsolatban.

Mindenképpen az egyénre szabott speciális étrend összeállítását dietetikusnak kell végezni, aki megtanítja a gluténérzékeny beteget, a különféle ételelkészítési szabályokra, vásárlási tippeket ad.
A gluténérzékeny.hu pedig segít önnek folyamatosan új és izgalmas gluténmentes receptekkel változatossá tenni a gluténmentes étrendjét!