Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Cukrászdák ahol gluténmentes sütemények kaphatóak

Lekváros-mogyorós csokis gluténmentes sütemény

A gluténérzékenység miatt gluténmentes étrendre kényszerülők számára nem egyszerű olyan cukrászdát találni, ahol diétájukba illeszthető süteményeket édességeket lehet kapni.

Gondoljon csak bele, hogy milyen süteménnyel látja vendégül olyan vendégét aki köztudottan gluténérzékeny!

Lehet otthon is gluténmentes süteményeket készíteni, amihez kiváló ötleteket meríthet weboldalunk hetente frissülő receptgyűjteményéből, de az ételek elkészítéséhez sok speciális alapanyagra van szükség. Nem biztos, hogy egy alkalomra érdemes ezekből bekészletezni.
Figyelni kell még arra, hogy sok esetben a különféle ételízesítők, porok, adalékok is tartalmazhatnak glutént, ami a gluténzérzékenyeknek a kellemetlen tüneteket okozzák.

A gluténérzékenység egyetlen kezelési módja a diéta, amely során a gluténintoleranciás kerüli a glutén tartalmú ételeket.

Ilyenkor lehet hasznos azoknak a cukrászdáknak az elérhetősége, akik folyamatosan vagy akár rendelésre vállalnak gluténmentes torta, vagy sütemény készítést.

Gluténmentes cukrászdák a térképen:

 

A cukrászdák választéka és készlete folyamatosan változik, ezért nagyobb mennyiségű igény (pl. több rúd rétes vagy bejgli) rendelés esetén érdemes telefonon érdeklődni és rendelést leadni.

 

Amennyiben Ön is szeretné megjeleníteni a cukrászdáját a térképünkön, vegye fel szerkesztőségünkkel a kapcsolatot.