Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Partnereink

Partnereink akik a gluténérzékeny.hu weboldallal együttműködnek.

 • Alpro

  Az ALPRO már 30 éve ismert, és elismert gyártója a növényi alapú élelmiszereknek. 2012 eleje óta a szóján túl, egyéb növényi alapú termékekkel bővítette termékskáláját. Az Alpro termékei jellemzően laktózmentesek illetve gluténmentesek. Folyamatosan bővülő termékválasztékával
  Tovább »

 • Deutsche Zöliakie-Gesellschaft e.V. (DZG)

  Szakmai együttműködő partnerünk a Német CöliákiaTársaság
  Tovább »

 • Mandulaliget – gluténmentes főzőiskola

  A Mandulaliget gluténmentes főzőiskola számos kiscsoportos, gyakorlatias tanfolyammal várja az érdeklődőket. Gluténmentes kenyérsütés, streetfood, mindenmentes napi menü, gluténmentes különlegességek.
  Tovább »

 • Gluténérzékenység vizsgálat és “lisztérzékenység” szűrés.

  Amennyiben Ön nem biztos abban, hogy étkezés után jelentkező kellemetlen emésztési tüneteinek okozója a gluténérzékenység azaz cöliákia, érdemes gasztroenterológus szakorvoshoz fordulni tanácsért illetve elvégeztetni egy gluténérzékenység vizsgálatot. Amennyiben kiderül, hogy Ön  esetleg gluténérzékeny, nem kell kétségbe esnie, hiszen a cöliákia speciális diétával teljesen tünetmentessé tehető és így teljes életet élhet.
  Nézz meg a térképen, hogy hol végeznek Önhöz a legközelebb gluténérzékenység tesztet!
  Tovább »

 • Étel-intolerancia és táplálék allergia szaküzletek

  Az gluténérzékenyek élete nem könnyű, hiszen élethosszig tartó gluténmentes diétát kell tartaniuk. Speciális élelmiszereiket nem mindig tudják normál élelmiszerüzletekben beszerezni. Szerencsére azonban vannak olyan üzletek, ahol a gluténérzékeny vevő a király, ilyenek a táplálék allergia szaküzletek.
  Tovább »

 • Gluténmentes térkép

  A gluténérzékenyek részére nem könnyű feladat betartani a szigorú gluténmentes diétát. Térképünk ebben nyújt segítséget, hogy azokat a szaküzleteket, éttermeket, cukrászdákat, szakrendelőket feltüntetjük rajta, ahol gluténmentes ételeket, gluténmentes élelmiszereket lehet kapni vagy például gluténérzékenységi vizsgálatot, táplálkozási szaktanácsot adnak orvosok, dietetikusok.
  Tovább »

 • Cukrászdák ahol gluténmentes sütemények kaphatóak

  Hol kaphatóak gluténmentes sütemények? Hol vesznek fel gluténmentes tortarendelést? Az aloldalon térképen keresheti meg az Önhöz legközelebbi cukrászdát, ahol gluténmentes diétába illeszthető édességeket is készítenek.
  Tovább »

 • Gluténmentes éttermek

  A cöliákia kezelésének egyetlen ma ismert hatékony módszere az élethosszig tartó, szigorú gluténmentes diéta. Nem mindegy tehát a gluténérzékenyeknek hol és mit étkeznek. Gluténmentes éttermek a térképen.
  Tovább »

 • Gluténmentes főzőtanfolyamok, főzőiskolák

  Egy profi gluténmentes főzőtanfolyam szinte kötelező egy kezdő gluténérzékenynek. A gluténmentes főzőtanfolyamon lehet elsajátítani a gluténmentes kenyérsütés titkait, a gluténmentes konyha kialakításának a szabályait, szakavatott oktatók - akik sokszor maguk is érintettek -, dietetikusok segítenek az indulásban. Alapanyagok bemutatása, sikérhelyettesítők, trükkök és praktikák.
  Tovább »

 • Gluténmentes pékségek

  Ki ne szeretné a frissen sült kenyér illatát? Egy jó pékséget, már az utca túloldaláról az orra után menve megtalálhatják a vásárlók. Sajnos a gluténmentes pékségek ritkák, mert a gluténmentes péksütemények, gluténmentes kenyért készítése különös odafigyelést, szigorú technológiát igényel. Erre nem minden pékség képes. Értékelni kell hát azokat a cégeket, akik gluténmentes pékséget üzemeltetnek.
  Tovább »