Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Cöliákia diagnosztizálása és kezelése

A magyar lakosság kb 1-2% gluténérzékeny, azaz cöliákiás.

Sajnos a legtöbben nincsenek is tisztában a betegségükkel és akár az egész életüket úgy élik le, hogy elviselik a gluténérzékenység tüneteit. A cöliákia diagnosztikai módszerei nagyon sokat fejlődtek, ezért gyorsan és hatékonyan lehet a gluténérzékenységet  diagnosztizálni.

Cöliákia diagnosztizálása a kezelés kiinduló pontja, hiszen ekkor válik biztossá, hogy a beteg tüneteit a cöliákia azaz a gluténérzékenység, glutén-intolerancia vagy régies nevén a lisztérzékenység okozza.

 • Gasztroenterológia – cöliákia kezelés

  Gasztroenterológus szakorvosok, akik többek között cöliákia (közismert néven lisztérzékenység), gluténérzékenység kezelésével foglalkoznak. Mikor kellene, javasolt gasztroenterológushoz fordulni? minden olyan esetben, amikor az emésztésünk, székelésünk megváltozik, hasi fájdalmat vagy puffadást, esetleg hányingert vagy nyelészavart tapasztalunk, rossz a közérzetünk, vagyis minden olyan tünet vagy panasz esetén ami összefüggésben áll az táplálkozással illetve az emésztéssel. Gasztroenterológusok: Hogy zajlik a gyomortükrözés, bélbiopszia? Nem kell félni a gyomortükrözéstől! Ismerje meg az vizsgálatot, amely csak néhány percet vesz igénybe! Kérdezze gasztroenterológus vagy dietetikus szakértőnket! Weboldalunkon feltett kérdésére dietetikus vagy amennyiben a kérdés jellege orvosi, gasztroenterológus szakértőn válaszol néhány munkanapon belül. A korábban feltett kérdések és anonimizált válaszok weboldalunkon is elolvashatóak. Néhány kérdés és válasz igen érdekes, tanulságos. Tegye fel Ön is a kérdését!
  Tovább »

 • Hol végeznek gluténérzékenység vizsgálatot?

  A háziorvosa, vagy gyermekorvosa be tudja Önt utalni díjmentes gluténérzékenység vizsgálatra, de ha Önnek sürgős, vagy nem szeretne sorban állni, magánúton - térítés ellenében - elvégeztetheti a gluténérzékenység vizsgálatot! Forduljon bizalommal partnereinkhez! A gluténérzékenység diagnosztizálása rendkívül fontos! A kezeletlen cöliákia súlyos hiánybetegségek kialakulásához, maradandó egészségkárosodáshoz vezethet!
  Tovább »

 • Kérdés feltevés cöliákiával kapcsolatban

  Cöliáka, gluténérzékenység témakörében felmerülő kérdését felteheti nekünk, amelyre dietetikus szakértőnk vagy gasztroenterológusunk pár napon belül válaszol. Természetesen a kérdésre adott válaszok nem helyettesíthetik a szakszerű orvosi vizsgálatot, laborvizsgálatokkal alátámasztott diagnózist!
  Tovább »