Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes gasztronómia – Kis Blanka rovata

Kis Blanka vagyok, tanuló.

Kis Blanka - Gluténmentes gasztronomia bemutatkozás

Kis Blanka

14 éve diagnosztizálták nálam a gluténérzékenységet, majd a laktózérzékenység is hozzájött, így mondhatni ebbe a világba nőttem bele.

Anyukám mindig sokat mesél arról, hogy kiskoromban milyen nehéz volt tartani a gluténmentes diétát, hiszen akkor még nem hogy gluténmentes éttermek, cukrászdák nem voltak, de jól használható lisztek sem.

Az első kenyérsütésnél nagyon kétségbeesett, hogyan fogok így teljes életet élni. Átvészelve a kezdeti nehéz időszakot, egyre jobb és jobb lisztek kerültek a piacra, így anyukám is kezdett megnyugodni.

Ma már ott tartunk, hogy átvettem az irányítást és én uralom a konyhát.

Na jó, azért egyszer-kétszer őt is beengedem. Az évek során megtanultam főzni, sütni, és annyira megszerettem, hogy lassan már több időt töltöttem a konyhában, mint a tankönyvek előtt. Innen jött az ötlet, hogy elkezdhetnék írni egy gasztroblogot a Facebookon. A Gluténmentes gasztronómia című blogomat egy éve vezetem, ahová a kipróbált receptjeimet töltöm fel, illetve nagyon sok tapasztalatot, praktikát osztok meg, amit ezen évek alatt elsajátítottam.

Szeretnék segíteni minden cöliákiásnak és laktózérzékenynek egyaránt akik úgy érzik, hogy nincs esély arra, hogy teljes életet élhessenek, pedig igenis van megoldás, hisz igenis minden receptet el lehet készíteni gluténmentesen, és szinte minden országban meg lehet oldani az étkezést, csak akarni és keresni kell.

Receptjeim a gluténérzékeny.hu weboldalon külön rovatba szedve:

gluténmentes csokis croissant recept

Gluténmentes gasztronómia – Kis Blanka kipróbált gluténmentes receptjeivel

Gluténmentes Gasztronómia FB oldala